Tuulilasi

Audi A7 -konseptiauto ajelee itse 900 km CES-messuille Las Vegasiin

Audi A7 -konseptiauto ajelee itse 900 km CES-messuille Las Vegasiin
Audi järjestää CES-elektroniikkamessujen yhteydessä tempauksen, jossa Audi A7 Piloted Driving -konseptiauto ajaa omatoimisesti 900 kilometrin matkan Silicon Valleysta Las Vegasiin.
Kuvat Audi

Audi A7 ajaa itse suurimman osan matkastaan Las Vegasiin. Järjestelmä ei tosin toimi urbaaneissa kaupunkiympäristöissä, joten tuolloin kuljettajan on itse tartuttava rattiin. Auto ilmoittaa tästä vilkkuvilla led-valoilla. Jos kuljettaja ei ota autoa hallintaansa, pysähtyy A7 mahdollisimman turvallisesti tien varteen.

A7 pystyy liikkumaan itsenäisesti 0–113 km/h nopeusalueella. Tarvittaessa Piloted Driving Concept osaa myös vaihtaa kaistaa ja ohittaa muita ajoneuvoja. Autoa ohjastavat toimittajat, joille on annettu koulutusta robottiauton toiminnasta. Mukana on myös Audin insinööri, joka vahtii, että kaikki sujuu ongelmitta.

CES-messut alkavat huomenna 6. tammikuuta Las Vegasissa. Kyseessä on vuoden suurin elektroniikkatapahtuma, jossa pullistellaan uusimmalla teknologialla. Tänä vuonna autonvalmistajat haluavat olla isossa roolissa, ja mm. Audi esittelee robottiautoteknologiaansa messuilla.

A7 Piloted Driving Concept saapunee Las Vegasiin tiistaiksi, jolloin CES-messuilla pidetään Audin pressitilaisuus.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Julkaistu: 5.1.2015
1 kommentti