Tuulilasi

Audi A6 – kaikkein sporttisin Audi


Audi on selkeästi yrittänyt tehdä uudesta A6:sta muotoilultaan hiukan erilaista, sporttisempaa. Siinä on selkeästi epätyypillisiä piirteitä Audin muuhun mallistoon verrattuna.
Kuvat Audi

Auton on suunnitellut Philippe Rommers.

”A6 edustaa Audin uusinta muotokieltä, mutta samanlaisia yritimme tehdä myös A8:sta ja A7:stä. Olemme saaneet joskus palautetta siitä, että automme eivät ulkoisesti poikkea juurikaan toisistaan. Nyt me pyrimme antamaan jokaisella mallille oman luonteensa. A6:n kanssa tavoite oli tehdä tämän segmentin sporttisin auto”, Rommers sanoo Autocarille.

”A6 on muskulaarisen näköinen ja sen linjaus on matalampi kuin muilla A-sarjan malleilla. Auton ”hartialinja” laskee voimakkaasti kohti eturenkaita, mikä on selkeä ero vaikkapa A8:aan. Etusäleikkö on samanlainen, mutta sen mittakaava eri kuin A7- ja A8-malleissa. Ajovalot ovat tässä mallissa uniikit.”

Muitakin eroavaisuuksia suunnittelijan mukaan löytyy.

”Sivupeilien paikka ja muoto on myös uusi. Se parantaa aerodynamiikkaa sekä näyttää hyvältä. Esimerkiksi urheiluautoissa kuten Audi TT ja Porsche 911 peilit ovat juuri samassa paikassa. Mielestäni se tekee autosta sporttisemman ja antaa myös paremman näkyväisyyden peileistä.”

Julkaistu: 28.2.2018