Audi A3 Sportback Tuulilasin Kestotestiin
Autot ja liikenne
Audi A3 Sportback Tuulilasin Kestotestiin
Kun Audin suosittu A3 uudistui täydellisesti, oli aika ottaa se ensi kertaa mallin historiassa Tuulilasin Kestotestiin: ovathan BMW, Mercedes ja Volvo olleet jo mukana tuoreilla kompaktimalleillaan. Ajoon Audi saatiin lokakuun alusta.
Julkaistu 28.11.2013
Tuulilasi

Versioksi valikoitui viisiovinen A3 Sportback, joka tulee leikkaamaan valtaosan myyntikakusta. Konepellin alle nappasimme perusmoottorin eli 122 hv:n 1,4-litraisen bensaturbon. Varustetasona on Business, mikä tuo mukanaan kaksoisksenonvalot, nahkaratin nappuloineen, paremman radion bluetooth-yhteydellä, vakionopeudensäätimen sekä parkkitutkan taakse. 28 163 euron perushintaan nähden varustetasoa voi siis pitää hyvänä.

Otimme mukaan myös muutaman mielenkiintoisen ja pimeään syksyyn sopivan lisävarusteen. Paitsi taustapeili, myös sivupeilit himmentyvät testiautossamme automaattisesti. Kaukovaloassistentti puolestaan tunnistaa vastaantulijoiden ajovalot, edessä olevien autojen takavalot sekä katuvalaistuksen ja hoitaa tämän perusteella lyhyiden ja pitkien valojen vaihtamisen itsestään. Alkukokemusten perusteella assari toimii kuten pitääkin.

Ylimääräisenä luksuksena Audissamme on sisävalopaketti, jonka tehokkaat led-tuikut ovat jo kirkastaneet syksyn synkkiä hetkiä. Ja se kauniimpi sukupuoli on tietenkin tervehtinyt led-valaistuja meikkipeilejä hymyillä.

Mielenkiintoisen sivujuonteen A3-Kestotestiin tekee se, että samaan aikaan 30 000 kilometrin testitaivalta taittavat niin VW Golf kuin Skoda Octaviakin. Tarjoaako Audi vastinetta rahalle? Se selviää seuraavien kymmenen kuukauden aikana.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa. https://www.facebook.com/Tuulilasi

Kommentoi »