Apu

Ateneum avautuu taas yleisölle – Taidemuseon johtaja Marja Sakari: "Saamme perustehtävämme takaisin" – Katso virtuaalinen taidekierros

Ateneum avautuu taas yleisölle – Taidemuseon johtaja Marja Sakari: "Saamme perustehtävämme takaisin" – Katso virtuaalinen taidekierros
Ateneumilla on jo tarkat suunnitelmat, miten museo avataan.
Julkaistu: 19.5.2020
Ateneumin johtaja Marja Sakari on onnellinen: taidemuseo voidaan muiden julkisten tilojen tapaan avata varotoimin kesäkuun alussa, kun koronarajoituksia puretaan.
– Meidän perustehtävämme ja merkityksemme on siinä, että mahdollisimman moni pääsee nauttimaan taiteesta. Nyt sitä voidaan taas toteuttaa.
Museo on tilana helpoimmasta päästä valvoa kävijämäärää, hygieniaa ja turvavälejä. Sakarin mukaan Ateneumissa on jo tarkat suunnitelmat ja henkilökunnan ohjeistukset siitä, miten asiassa edetään turvallisesti.
– Ateneumissa on paljon eri kokoisia saleja ja tiloja. Salivahdit katsovat, ettei ruuhkia pääse syntymään; ihmisiä pyydetään tarpeen tullen joko odottamaan hieman tai jatkamaan matkaa.
– Lipunmyynnin kautta on helppo pitää lukua, paljonko väkeä talossa on kerralla. Myyntitiskeille tulee ruokakaupoista tutut pleksit, vain korttimaksu käy ja kävijöiden tarralaput korvataan kassakuitilla, jonka vieras ottaa itse mukaansa, hän antaa käytännön esimerkkejä ratkaisuista.

Taide tuo toivoa vaikeina aikoina

Helene Schjerfbeck: Toipilas. Kuva: Kansallisgalleria / Yehia Eweis.
Ateneum on saanut paljon kiittävää palautetta julkisivun mainoslakanastaan, jossa Helene Schjerfbeckin Toipilas-klassikon päällä on teksti ”Taide odottaa, kunnes jälleen kohdataan”. Katastrofimaalailujen, uhkakuvien ja epävarmuuden keskellä on tilausta rauhoittavalle ja toivoa luovalle viestille.
Taiteen pariin on päässyt sulunkin aikana. Apu valitsi yhdessä Ateneumin kanssa 11 tunnettua teosta, joihin on päässyt tutustumaan Taiteen kanssa et ole yksin -virtuaalikierroksella.
Natalia Goncharovan näyttelystä kuratoitu virtuaalikierroskin on tavoittanut tuhansia katsojia, Sakari kertoo.
Ateneum tulee olemaan auki päivittäin klo 11–18.
Tule virtuaaliselle taidekierrokselle Ateneumiin
Kommentoi »