Asu omassa kodissa pidempään – turvallisesti ja mukavasti
Mainos: Polaria
Asu omassa kodissa pidempään – turvallisesti ja mukavasti
Ahtaat tilat ja liukkaat lattiat tekevät kylpyhuoneesta riskialttiin paikan. Polaria Kylpyhuoneavusteilla sisustat kylpyhuoneen esteettömäksi ja turvalliseksi, tyylistä tinkimättä.
Julkaistu 11.7.2017
Apu

Kylpyhuone on kodin tiloista usein ensimmäinen, jossa tarvitaan apua ja tukea. Kylpyhuoneavusteiden avulla wc:n ja suihkun käyttömukavuutta ja turvallisuutta voidaan lisätä nopeasti ja edullisesti. ”Erilaiset tukikahvat, suihkuistuimet, wc-istuinkorokkeet ja kaidealtaat voidaan asentaa valmiiseen kylpyhuoneeseen ja juuri niihin paikkoihin, missä asukas kokee tarvitsevansa helpotusta liikkumiseen ja kylpyhuoneen käyttämiseen. Kylpyhuoneavusteiden avulla omassa kodissa itsenäisesti asumista voi jatkaa pitkään”, kertoo Polaria Kylpyhuoneavusteiden tuotepäällikkö Timo Karhula.

Elämäntilanne muuttuu, kylpyhuone sen mukana

Esteetön ja turvallinen kylpyhuone ei ole vain ikäihmisten etuoikeus. Polaria Kylpyhuoneavusteita käytetään kaikenikäisten kodeissa. ”Kodissa saatetaan tarvita liikkumista helpottavia avusteita muutenkin kuin korkean iän tai pysyvän vamman takia”, Timo Karhula muistuttaa. ”Kylpyhuoneavusteet sopivat esimerkiksi helpottamaan lapsiperheen arkeen tai vaikkapa auttamaan tapaturmasta toipuvaa arkisista puuhista suoriutumisessa. Helposti asennettavat avusteet voidaan sitten taas elämäntilanteen muuttuessa poistaa, mutta monella ne kyllä jäävät arjen avuksi väliaikaisen tarpeen päättyessäkin.”

Esteetön kylpyhuone voi olla myös esteettinen

Polaria Kylpyhuoneavusteissa on toiminnallisuuden ja turvallisuuden lisäksi kiinnitetty huomiota myös muotoiluun. Avusteiden design sopii suomalaiseen kylpyhuoneeseen eikä tilan tunnelma muutu sairaalamaiseksi. ”Valikoimastamme löytyy runsaasti eri malli- ja värivaihtoehtoja perinteisestä moderniin. Esimerkiksi tukikahvan ei tarvitse olla tavanomaisen valkoinen, vaan se voi olla vaikkapa tyylikkään antrasiitinharmaa. Avusteiden materiaalit ovat taatusti tukevia, hygieenisiä ja kestäviä. Pinnat ovat bakteereja hylkiviä ja kiinnitys on suunniteltu niin, että kiinnityskohtiin ei jää likaa ja bakteereja keräävä rakoja. Tuotteet täyttävät korkeimmatkin turvallisuus- ja laatustandardit”, Karhula korostaa.

5 vinkkiä turvallisen kylpyhuoneen sisustajalle

• Seinään kiinnitettävä tukikahva auttaa siirtymään suihkuun ja pois ilman liukastumisvaaraa

• Seinää vasten taitettava suihkuistuin ei vie tilaa pienessäkään suihkussa

• Helposti kiinnitettävä istuinkoroke helpottaa WC-pytylle istumista

• Valitse avusteiden väri ja tyyli kylpyhuoneen sisustuksen mukaan. Näin lopputulos on tyylikäs ja viihtyisä.

• Pienten lasten kanssa puuhaaminen ja tai väliaikaisestikin vaikeutunut liikkuminen voi aiheuttaa vaaratilanteita kylpyhuoneessa. Muista avusteiden käyttö kaikenikäisten kodissa ja eri elämäntilanteissa.

Polarian valikoima sisältää muun muassa tukikaiteet ja -kahvat, suihkuistuimet ja -kaiteet, WC-korokkeet sekä kaidealtaat. Saatavana eri värivaihtoehtoja. Saatavissa muun muassa K-Raudoista, Netraudasta sekä Hanakat-liikkeistä ympäri maan.

Kommentoi »