Tuulilasi

Aston Martinin mallistossa tapahtumassa vallankumous

Aston Martinin mallistossa tapahtumassa vallankumous
Perinteikäs urheiluautomerkki Aston Martin on suunnittelemassa historiansa suurinta mallivyöryä, uusi DB9 tulossa 2017.

Brittiläiset haluavat haastaa Ferrarin urheiluautomarkkinoilla uuden teknologian ja tuoreen muotoilukielen voimin, kertoo Autocar. Monet ovat kritisoineet Astonin nykyistä mallivalikoimaa, joka on vanhentunut ja mallit eivät eroa tarpeeksi toisistaan.

Autocarin lähteiden mukaan uuden DB9:n suunnittelu on hyvässä vaiheessa. Uutukaisen konehuoneeseen tulee AMG:n kehittämä moottori, joka on erikseen räätälöity Aston Martinille. DB9:n uskotaan saapuvan loppuvuodesta 2016.

DB9 on vain alkusoittoa, sillä pian sen julistuksen jälkeen on tulossa uudet Vantaget V8 ja V12 sekä Vanquish. Rapiden jatko on vielä tässä vaiheessa epäselvää, mutta siitäkin on odotettavissa uusi malli vuosikymmenen vaihteessa.

Aston uskoo vahvasti, että uudet mallit tekisivät merkistä taas voittoisan, vaikka viime vuonna yritys teki hieman tappiota. Aston Martin ei ole iso autonvalmistaja, joten iso mallistouudistus on suuri riski. Merkki on ottanut viime vuosina paljon lainaa, joten selviäminen ei ole kiveen hakattu.

Jonkin verran huhupuheissa ollut SUV on jäämässä taka-alalle, sillä merkkiin investoidut rahat ovat korvamerkitty vanhojen mallien uudistukseen.

Lotus Engineering on ollut kehittämässä Astonin uutta VH-pohjalevyä. Se on suunniteltu yhteensopivaksi uusien AMG-moottorien kanssa, joiden toimitus alkaa vuonna 2016.

Pohjalevy on suunniteltu erityisesti pieniä tuotantomääriä silmällä pitäen ja se on muokattavissa paremmin erilaisille korimalleille kuin aikaisemmin. Nykyisen sukupolven Astonin ovat muistuttaneet hyvin paljon toisiaan, mikä on johtunut alustarakenteen vähäisestä muokattavuudesta.

Aston aikoo myös ottaa käyttöönsä Mercedesin elektroniikka-arkkitehtuurin, joka mahdollistaa uusimpien multimediajärjestelmien ja innovaatoiden käytön tulevissa Aston Martineissa. Varsinkin teknologian saralla brittimerkki on jäänyt kilpailijoistaan jälkeen.

Autocarin ennustukset uusien mallien saapumisvuodesta:

2017 – DB9

2018 – Vantage

2019 – Vanquish

2020 – Rapide

2021 – Lagonda SUV

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa.

Julkaistu: 18.6.2014
Kommentoi »