Tuulilasi

Aston Martinin johtaja ei usko Dysonin sähköautoprojektiinAston Martinin johtaja ei usko Dysonin sähköautoprojektiin

Aston Martinin pääjohtaja Andy Palmer sanoo, ettei heidän yhtiössään pystyttäisi tekemään sitä, mitä Dyson aikoo tehdä – ei ainakaan kerrotuilla investoinneilla ja aikataululla.
Kuvat Dyson

Palmer on varsinainen sähkömoottorien asiantuntija, sillä hän on työskennellyt aiemmin Nissanin kehitysjohtajana, missä hän johti tiimiä, joka loi Leaf-sähköauton.

Palmer on johdattamassa myös Aston Martinia kohti osittaista sähköistymistä. Hän on kohteliaan skeptinen pölynimureistaan tunnetun Dysonin sähköautoprojektia kohtaan.  Dyson aikoo julkistaa sähköautonsa jo vuonna 2020.

”Toivon James Dysonille parasta onnea projektin kanssa. Mutta tiedän, ettei tuollaista voi tehdä sillä rahamäärällä, mitä julkisuuteen on kerrottu. Eikä sitä tehdä myöskään tuolla aikataululla, tai minä en ainakaan pystyisi”, Palmer sanoo Autocarille.

Aston Martin Consulting on mukana muutamissa sähköautoprojekteissa, julkisuudessa eniten on puhuttu kiinalaisesta start upista Faraday Futuresta. Palmerin mukaan sähköauton rakentamisen haasteiden väheksyminen on yllättävän yleistä.

”Olemme käyneet keskusteluja noin kymmenen eri sähköautoa suunnittelevan yrityksen kanssa. Joka ikinen niistä on aliarvioinut mielestäni sähköauton valmistamiseen liittyviä haasteita, taloudellisia satsauksia ja aikataulutusta.  Varmasti jotkin heistä saavuttavat tavoitteensa, mutta hyvin todennäköisesti budjetti ylittyy ja aikataulu venähtää”, Palmer sanoo.

Julkaistu: 14.1.2018