Tuulilasi

Aston Martin DB10 on seuraavan Bond-leffan ensimmäinen päätähtiAston Martin DB10 on seuraavan Bond-leffan ensimmäinen päätähti

Voiko automalli enää paljon hienompaa julkistusta saada kuin seuraavan Bond-leffan tähtiautona. DB10 on todellinen leffastara, sillä kaikki kymmenen valmistettavaa yksilöä menevät käytetään vain elokuvan tekoon.
Teksti TL-verkkotoimitus
Kuvat Aston Martin

Aston Martinin toimitusjohtaja Andy Palmer toteaakin, että tämän erityisempää Aston Martinia ei ole koskaan tehtykään. Autoa ei tulla myymään tavallisille asiakkaille lainkaan. Palmer toivookin virne suupielessä, että Bond ei tuhoa kuvausten yhteydessä kaikkia 10 yksilöä.

Aston Martinin ja Bond-elokuvien yhteistyö on jo 50 vuotta vanha. Ensimmäisen kerran Aston Martin nähtiin vuoden 1964 Goldfinger-elokuvassa. Uudessa Spectre-nimisessä Bondissa nähtävä DB10 on varta vasten suunniteltu tätä elokuvaa varten, kertoo Autocar.

Autoteollisuuden näkökulmasta DB10 antanee ensimakua Aston Martinin tulevasta muotokielestä, jota noudattelevat tuotantomallit esitellään vuonna 2016. Perinteikkäällä brittimerkillä on meneillään murroskausi, jolloin vanhat mallit väistyvät, ja uudet AMG:n moottoreilla sekä uudella pohjalevyllä varustetut mallit saapuvat.

Itse uuden Bond-leffan kuvaukset alkavat ensi viikon maanantaina, ja Aston Martin DB10 nähtäneen tositoimissa valkokankaalla ensi vuoden marraskuussa.

Leffahumua ja Aston Martin DB10:n julkistus:

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Julkaistu: 5.12.2014