Tuulilasi

Arvostetun brittimerkin muotoilujohtaja eroaa yllättävästi

Arvostetun brittimerkin muotoilujohtaja eroaa yllättävästi
Bentleyn muotoilujohtaja Luc Donckerwolke eroaa tehtävistään toistaiseksi tuntemattomasta syystä. Pitkät perinteet VW-konsernissa omaava Donckerwolke toimi tehtävässään vuodesta 2012 alkaen.
Teksti
Kuvat

Ennen Bentleytä Donckerwolke on tehnyt töitä mm. Audille ja Lamborghinille. Muun muossa Lamborghinin Murcielago ja Gallardo sekä Audi R8 LeMans -konsepti ovat lähteneet hänen kynästään, kertoo Autonews.

Tämän lisäksi Donckerwolke nousi otsikoihin alkuvuonna, jolloin hän tarttui voimakkaasti Lincolnin Continental -mallin muotoiluun sosiaalisessa mediassa. Auto oli kuulemma kopio Donckerwolken piirtämistä Bentleystä.

Bentleyn tiedotteessa ei kerrottu eroamisen syytä, mutta hänen aiempaa työpanostaan VW:lla kiiteltiin. Docnkerwolke jättää samalla myös tehtävänsä VW-konsernissa, johon Bentley myös kuuluu.

Donckerwolken paikalle nimitettiin Stefan Sielaff, joka on toiminut tähän asti VW:n Design keskuksen johtajana Potsdamissa sekä VW:n autojen sisätilojen muotoilujohtajana. Sielaff jatkaa Bentley-nimityksen jälkeen myös edellä mainituissa tehtävissä.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Julkaistu: 5.6.2015
Kommentoi »