Arttu Wiskari: Unettomuus iski Vain elämää -kuvauksissa
Puheenaiheet
Arttu Wiskari: Unettomuus iski Vain elämää -kuvauksissa
Arttu Wiskari koppaa unettomina öinä vauvan kainaloonsa ja sitten katsotaan yhdessä NHL-otteluita.
Julkaistu 10.4.2018
Apu

Laulaja Arttu Wiskari sai vuosi sitten unettomuusjakson, jonka aikana hän saattoi valvoa monena yönä aamuun asti. Samalla tavalla kävi keväällä uusimman Vain elämää -ohjelman kuvauksissa, joissa Wiskari valvoi koko yön läpeensä parikin kertaa.

- Muutama yö meni valvoessa, nukuin sitten päivällä pieniä pätkiä. Kävelin yksin pitkin linnan pihaa ja katsoin NHL-kiekkoa. Huomasin jo aikoinaan kun olin armeijassa, että olen ihan täydessä terässä neljän, viiden tunnin unien jälkeen.

Kun univaikeudet iskivät kunnolla vuosi sitten, Wiskari hakeutui lääkäriin.

- Saatoin valvoa monta yötä. Hengailen sitten sängyssä ja pelailen vaikka kännykällä. Mutta koska en kärsi asiasta ja saan päivisin tirsat, lääkäri totesi ettei ole mitään ongelmaa. Jotkut pärjäävät vähemmällä unella kuin toiset.

Lääkäri määräsi laulajalle kuitenkin kuurin nukahtamislääkkeitä.

- Testasin niitä, mutta se oli ihan taju pois -osastoa. Melatoniini puolestaan ei vaikuta minuun. Niistä tulee vain olo, että hengitys lamaantuu.

Unettomuusjakso väistyi lopulta parin viikon jälkeen.

- Ja minähän valvon normaalistikin kaikki yöt, koska yökerhokeikat alkavat yhdeltä yöllä. Silloin on puoli neljältä vielä ihan täpinöissä.

Kahden pienen lapsen isä tavallaan myös hyötyy yövalvomisistaan.

- Kun pienempi vielä heräili öisin, vaimo sai ottaa rennosti ja minä hain maitoa, koska olin joka tapauksessa hereillä. Joskus jos tytär ei saanut syötön jälkeen unta, koppasin hänet kainaloon ja katsoimme yhdessä NHL-otteluita yöllä. Usein saatan heittää lapset vielä hoitoon ja menen vasta sitten lepäämään.

Kerran kahdessa kuukaudessa elimistö yrittää korjata rytmiä.

- Sitten saatan nukkua vuorokauden putkeen.

Kommentoi »