Apu

Arttu Wiskari jäi koti-isäksi

Arttu Wiskari jäi koti-isäksi
Arttu Wiskarin Aatto-poika jäi isän kanssa kotiin, kun äiti lähti opiskelemaan. Viikonloput keikat ovat Wiskarille omaa aikaa.

Julkaisit lokakuussa Sirpaleet -albumin. Millaista palautetta olet saanut siitä? – Ihmiset ovat sanoneet, että siinä on hyvä boogie. Se on myös positiivisempi kuin edellinen albumini. Kuurompikin huomaa, että Sirpa-kappaleen tunnelmassa on vaikutteita Leevi and the Leavingsilta. Yhtyen on monille suomalaisille rakas, siksi ymmärrän, että siihen viittaaminen on jakanut mielipiteitä. En missään nimessä vertaa itseeni Gösta Sundqvistiin. Teemme omaa juttuamme. Olet keikkaillut aktiivisesti neljä vuotta. Mitä olet oppinut tänä aikana? – Musiikkibisnes on raakaa. Perustin heti ensimmäisen levyn jälkeen Mökkitie Records -yhtiön, jossa tuotamme myös muiden artistien kappaleita. Koko ajan pitää olla valmis uusiutumaan ja paiskimaan hommia. Tällä hetkellä asiat ovat hyvin, keikkoja on varmasti syksyyn 2015 asti.  Täytit syyskuussa kolmekymmentä. Iskikö kriisi?  – Ei iskenyt. Tavallaan jos ei olisi perhettä ja firmaa, tilanne olisi voinut olla toinen. Olen saanut jo paljon. Ajattelen, että sehän on vasta kolmekymmentä! Aatto-poikanne syntyi vuosi sitten. Onko isyys ollut sellaista kuin kuvittelit? – En olisi vuosi sitten ajatellut olevani joskus koti-isä. Heräsin kuitenkin todellisuuteen, että eihän vaimo voi jatkaa entisissä töissä ravintola-alalla. Juttelin bändin jätkien kanssa ja he olivat sitä mieltä, että voin jäädä arkipäiviksi kotiin. Nyt vietän päivät Aaton kanssa, elän vain hänen ehdoillaan. Nämä ensimmäiset vuodet lapsi hengittää ja elää meidän vanhempien kautta, en halua menettää niitä hetkiä. Kasvattajana annan rakkautta ja rajoja. Viikonlopun keikat ovat minulle nykyään omaa aikaa. 

Toimit Voice Kids -ohjelman tähtivalmentajana. Ohjelman finaali nähdään viikonloppuna. Millainen valmentaja olit? Ketä ihmistä ilman et olisi itse tässä?

Mitkä kolme asiaa haluat vielä tehdä elämäsi aikana? – Toivon yritykseni kasvavan, samoin perheen. Ja haluaisin asua joku päivä perheeni kanssa omakotitalossa.

The Voice Kids -finaali lauantaina klo 19.00 Nelosella.

Julkaistu: 14.11.2014
Kommentoi »