Arttu Wiskari aloitti laulamalla karaokea baarissa Espoon Haukilahdessa
Puheenaiheet
Arttu Wiskari aloitti laulamalla karaokea baarissa Espoon Haukilahdessa
Haukilahden ainoassa baarissa Arttu Wiskarin tuntevat kaikki, ja täällä hän käy edelleen vähintään kerran viikossa kääntymässä.
Julkaistu 21.5.2018
Apu

Espoolaisessa kauppakeskus Länsiviidassa sijaitsee Haukilahden ainoa baari, E. T. Charlie. Arttu Wiskari kertoo käyneensä täällä teini-ikäisestä asti laulamassa viikonloppuisin karaokea. Täällä hänet tuntevat kaikki, ja täällä hän käy edelleen vähintään kerran viikossa kääntymässä.

Siltä myös vaikuttaa. Wiskari vaihtaa kuulumiset lähes jokaisen asiakkaan kanssa. Tiskillä käteen ojennetaan nimikkokahvikuppi.

Pöydässä hän alkaa kerrata oman artistiuransa ensiaskelia. Vajaat kymmenen vuotta sitten Wiskari sai idean säveltää yhdessä vanhan armeijakaverinsa Janne Rintalan kanssa muutaman ”helpon kansanbiisin”. Ne saivat sellaisia nimiä kuin Mökkitie, Kaija ja Tuntematon potilas.

Ei niistä kukaan ollut kiinnostunut.

– Kierrettiin kaikki levy-yhtiöt. Oltiin vähän kuin sellainen arpeutunut haava. Sellainen moneen kertaan nähty ja tehty. Kai mua taidettiin pitää vähän liian vanhanakin uudeksi artistiksi.

Ensimmäinen levy omakustanteena

Lopulta kaksikko päätti julkaista Mökkitien omakustanteena. Sitä varten perustettiin Musiikkituotantoyhtiö Mökkitie Records Oy ja kappaletta promotoimaan palkattiin yksityinen pr-henkilö.

Sitten kappaleen ympärillä alkoi yllättäen kuhista. Ensin Mökkitie sai soittoaikaa Ylen kanavilla. Sitten se löysi tiensä tosi-tv-sarja Big Brotheriin ja lopulta Radio Suomipop otti biisin listalleen.

Äkkiä Wiskarilla olikin käsissään oikea kesähitti. Pian hän solmi kolmen levyn levytyssopimuksen Warner Music Finlandin kanssa.

Hämmästyitkö?

– Totta kai. Omakustanteen julkaiseminenhan oli ihan tuhoon tuomittu tie. Vähän kuin painaisit itse kirjan ja yrittäisit saada sen kauppojen hyllylle. Epäonnistumisen todennäköisyys oli valtava. Kyllä siinä olisi saanut olla aika monta vuotta rautakaupassa hommissa ennen kuin toisen mahdollisuuden olisi saanut.

Kommentoi »