Apu

Arrow-tähti hyppäsi Kaivopuistossa mereen ja pelasti suomalaisten inhokkieläimen hukkumisen partaalta - katso


Kansainvälisesti tunnettu tähti ei epäröinyt, vaan tarttui samantien toimeen.
Kuvat All Over Press

Harva eläin herättää ainakin lehtien mielipidepalstojen perusteella suomalaisissa samanlaista antipatiaa kuin valkoposkihanhi. Etenkin pääkaupunkiseudulla valkoposkihanhiparvien ulosteet ovat tuttu näky nurmikoilla ja rannoilla ja osa asukkaista on vaatinut jopa kovempia otteita rauhoitettujen lintujen häätämiseksi.

Uusiseelantilainen näyttelijä, Suomessa lomaillut Manu Bennett ei onneksi ole tietoinen valkoposkihanhen negatiivisesta maineesta, sillä kun hän näki linnun pulassa, hän tarttui heti toimeen. Arrow-sarjan Slade Wilsonina eli Deathstrokena tunnettu Bennett kertoo Instagramissa tapahtuneesta vapaasti suomennettuna näin:

- Vaeltelin laiturille Helsingissä, Suomessa, kun näin valkoposkihanhiuroksen pulassa. Sen kaulan ympärille oli kietoutunut "uhanalaisia lintuja" -infoläpysköitä. Aika erikoinen ansa. Heitin vaatteet päältäni, ja minulla oli yksi mahdollisuus sukeltaa ja napata kyseinen lintu. Onnistuin! Muovinaru oli takertunut sen kaulan ympärille kuin hirttosilmukka. Uroksen kumppani oli erittäin äänekäs ja iloinen, kun palautin sen partnerin veteen. Nämä linnut pääsevät lentämään takaisin kotiin ensi talveksi!

Bennett poseeraa Kaivopuistossa otetussa kuvassa linnun ja miltei kohtalokkaiden muoviläpysköiden kanssa. Lintu näyttää selvinneen koettelemuksestaan vahingoittumattomana.

48-vuotiaan Bennettin uskomaton uroteko on ansaitusti kerännyt roppakaupalla kehuja ja noin 17 000 tykkäystä. Hänellä on Instagramissa yli 300 000 seuraajaa, joten teko ja kuvat Suomesta leviävät laajalle.

Bennett on viihtynyt Suomessa muutenkin veden äärellä ja ihastellut Helsingin puistoja.

Hän poseerasi myös Elias Lönnrotin muistomerkillä Helsingin Kampissa.

Bennett on kiertänyt maailmaa erilaisilla sarjakuva- ja niihin perustuviin elokuviin keskittyvillä festivaaleilla. Hän vieraili vastikään Pietarissa EpicCon-festivaaleilla ja päätti ilmeisesti piipahtaa Venäjän jälkeen myös Suomessa.

Suositun, Suomessa Netflixistä löytyvän Arrow-sarjan lisäksi Bennett tunnetaan muun muassa Hobitti-elokuvista, joissa hän esitti pahis Azogia.

Bennettin teosta kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Tietoa valkoposkihanhesta: Birdlife Suomi.

Juttua muokattu 24.5. kello 12:39: Lisätty kaksi videoupotusta pelastustilanteesta.

Julkaistu: 23.5.2018