Armomurhaajalle ylistystä kriitikoilta – suomalaiselokuvalle myönnettiin Haugesundin FIPRESCI-palkinto
Kulttuuri
Armomurhaajalle ylistystä kriitikoilta – suomalaiselokuvalle myönnettiin Haugesundin FIPRESCI-palkinto
Armomurhaaja-elokuvan tekijät Teemu Nikki ja Jani Pösö olivat Haugesundin elokuvajuhlilla vastaanottamassa ehdokkuuden Pohjoismaiden neuvoston elokuvapalkintoon. Palkinto jaetaan vasta lokakuussa, mutta elokuva pokkasi toisen kunnian jo heti festivaalien päätteeksi.
Julkaistu 23.8.2018
Apu

Ohjaaja Teemu Nikki ja tuottaja Jani Pösö ovat jo poistuneet Haugesundin elokuvajuhlilta Norjasta, jossa he olivat vastaanottamassa ehdokkuuden Pohjoismaiden neuvoston elokuvapalkintoon. Perästä tuli kuitenkin tieto, että heidän elokuvansa Armomurhaaja on saanut H-hetkeä odotellessa toisen tunnustuksen – kriitikkoraadin jakaman FIPRESCI-palkinnon.

– On valtava haaste käsikirjoittajalle tai ohjaajalle tuottaa omaperäisiä otoksia tunnetuista genre-muodoista. Mutta juuri sen käsikirjoittaja-ohjaaja Teemu Nikki on onnistunut tekemään oivan synkässä Armomurhaajassa, raati perusteli valintaansa.

Pienibudjettinen elokuva on jäänyt kotimaassaan suurempien tuotantojen varjoon, mutta se on kerännyt kiitettävästi huomiota ulkomailla. Pohjoismaiden neuvoston elokuvapalkinnot jaetaan vasta 31. lokakuuta, joten siihen asti tekijät joutuvat odottamaan, miten teos pärjää mittelössä naapurimaiden parhaimmistoa vastaan.

Kaikki pohjoismaisen palkinnon ehdokaselokuvat voi nähdä Suomessa Helsinki International Film Festivalilla – eli kotimaisittain Rakkautta & anarkiaa -festivaaleilla – 20.–30. syyskuuta.

Kommentoi »