Image

Ari Tulla, Joel Roos ja Linda Liukas (10 startup-yrittäjää, joita kannattaa seurata 8-10/10)Ari Tulla, Joel Roos ja Linda Liukas (10 startup-yrittäjää, joita kannattaa seurata 8-10/10)

Ari Tulla, Joel Roos ja Linda Liukas (10 startup-yrittäjää, joita kannattaa seurata 8-10/10) Image ja Slush valitsivat kymmenen kasvuyrittäjää, joita kannattaa nyt seurata. Slush-tapahtuma järjestetään 18.–19.11. Helsingin Messukeskuksessa.
Teksti Heikki Valkama
Kuvat Juha Törmälä

Ari Tulla, BetterDoctor

Nokian pelikehittäjätiimissä Yhdysvaltoihin muuttanut Ari Tulla sai perheen terveysongelmien myötä kokea kantapään kautta, kuinka hankalaa Amerikassa oli löytää lääkäriä. Nyt hänen kehittämänsä BetterDoctor-verkkosivusto ja -sovellus etsivät parhaan mahdollisen lääkärin. Viime vuonna käyttäjiä oli 10 miljoonaa.

Joel Roos, One Nordic

Kesällä Joel Roos myi luksus-Ikeaksikin kutsutun huonekaluyrityksensä amerikkalaiselle Fab-verkkokaupalle. One Nordicin idea oli myydä laadukkaita huonekaluja verkossa. Helsingin Sanomille Roos kertoi, että Fab ei ostanut kaupassa liikevaihtoa eikä tulosta vaan tulevaisuuden toimintatapaa ja muotoiluosaamista. Syntyi uusi Hem-yritys, joka ryhtyy uudistamaan huonekalujen verkkokauppaa.

Linda Liukas, lastenkirjailija

Linda Liukas ei ole itse kasvuyrittäjä vaan on työskennellyt Codecademy-startupissa New Yorkissa. Kasvuvimmakin on jo taittunut. ”Tavoitteeni ei enää ole tehdä aina vain isompaa, nyt tutkin, mistä lapset innostuvat  (Lue koko Linda Liukas -juttu Imagesta 11/2014)

Julkaistu: 17.11.2014