Apu

Apulanta-elokuvaa tekevät Olga ja Tuukka Temonen: ”Perheen pyörittäminen ei onnistuisi ilman apua”

1


Apulanta-elokuvaa tekevät Olga ja Tuukka Temonen: ”Perheen pyörittäminen ei onnistuisi ilman apua”

Yhdessä työskenteleminen luonnistuu hyvin hyvin näyttelijä-ohjaajapariskunnalta.
Teksti Johanna Yrjölä
Kuvat Jaakko Jaskari

Näyttelijä-ohjaajapariskunta Olga ja Tuukka Temonen sai vastikään päätökseen yhdessä työstämänsä Apulanta-elokuvan kuvaukset. Olga näyttelee Tuukan ohjaamassa elokuvassa Sipe Santapukin äidin roolin ja toimii lisäksi elokuvan apulaisohjaajana ja tuottajana.

– En osannut odottaa, että kuvauksissa olisi niin intensiivistä ja hauskaa. Yhdessä tekeminen sopii meille todella hyvin, emmekä joutuneet lainkaan vääntämään asioista. Kymmenen vuoden yhdessä asumisen jälkeen tiedän jo, miten Tuukka ajattelee, ja meillä on hyvin samanlainen visio asioista, Olga kertoi Bollingerin järjestämässä 007 Spectre –elokuvan kutsuvierastilaisuudessa.

Ensi syksyllä ensi-iltansa saava elokuva kertoo paitsi Apulanna myös 90-luvun lamassa kamppailevasta Heinolasta. Siinä nähdään joukko tunnettuja suomalaisia näyttelijöitä Laura Malmivaarasta, Lotta Backlundiin ja Tommi Taurulaan. Lisäksi elokuvassa vierailee bändiin läheisesti liittyviä muusikoita, kuten Toni Wirtasen vaimo Jannika B.

– Monesti ajatellaan, että ihminen osaa vain yhden asian. Mutta esimerkiksi Jannika B oli todella hyvä omassa roolissaan ja suoriutui siitä aivan täydellisesti, Tuukka kertoi.

– Kaikilla näyttelijöillä oli oma paikkansa elokuvassa. Muun muassa Lotta Backlund esittää äitiäni, sillä he ovat todella samannäköisiä.

Viisi viikkoa kestäneet kuvaukset olivat niin intensiivinen työrupeama, että Olga ja Tuukka joutuivat palkkaamaan siksi aikaa itselleen lasten- ja eläintenhoitajan. Hevostilalla Iitin Sääksjärvellä asuvalla pariskunnalla on neljä lasta ja kymmeniä eläimiä, kuten hevosia lampaita ja koiria.

– Perheen pyörittäminen ei olisi onnistunut ilman lisäapua. Luulen, että erossaolo oli meille vaikeampaa kuin lapsille. Mutta onhan viisi viikkoa 2-vuotiaallekin pitkä aika olla käytännössä vain lastenhoitajan ja isoäidin kanssa. Nyt aiommekin antaa enemmän aikaa lapsille ja lähteä heidän kanssaan yhdessä lomalle.

Perheellä on jo lomakohdekin valittuna. He aikovat suunnata viikoksi Lappiin.

– Voitimme viime vuonna Vuoden energiaperheen tittelin, ja käytämme viimein palkinnoksi saamamme lahjakortin, Olga nauroi. 

Julkaistu: 30.10.2015