Apu mukana presidentti Sauli Niinistön Japanin-vierailulla
Henkilöt
Apu mukana presidentti Sauli Niinistön Japanin-vierailulla
Tasavallan presidentti Sauli Niinistö teki virallisen vierailun Japaniin viime viikolla. Kolmipäiväiseen vierailuun mahtui kulttuuria, keisarin tapaaminen ja neuvotteluja Japanin pääministerin ja puolustusministerin kanssa.
Julkaistu 17.3.2016
Apu

Vierailu alkoi Kiotosta, jossa presidentti Sauli Niinistö ja puolisonsa Jenni Haukio osallistuivat teeseremoniaan perinteistään kuuluisalla Urasenken-teehuoneella. Sen jälkeen oli vuorossa kiertokäynnit Kioton Kultaisen temppelin puistossa ja keisarinpalatsissa.

Kiotosta presidentin seurue siirtyi luotijunalla Tokioon, jossa presidetti avasi Suomen ja Japanin strategista kumppanuutta käsittelevän seminaarin. Suomalaiseen liikemiesvaltuuskuntaan kuuluivat muun muassa Metsä Groupin Kari Jordan, Fortumin Pekka Lundmark, Nokian Risto Siilasmaa, Arctian Tero Vauraste ja SRV:n Ilpo Kokkila.

Niinistö ehti tavata myös Japanin pääministerin Shinzo Aben, jonka kanssa istuttiin yhteisessä neuvottelupöydässä.

Vierailun herkin hetki oli Sauli Niinistön ja Jenni Haukion vierailu keisari Akihiton ja keisarinna Michikon luona Tokion keisarin palatsissa.

Presidentti Sauli Niinistö antoi paluulennolla Tokiosta Helsinkiin Avulle erikoishaastattelun, jossa hän kannusti suomalaisia luottamaan onnistumiseen ja kunnioittamaan toisiamme.

Reportaasi presidentin matkasta ja erikoishaastattelu tämän viikon Avussa.

Teksti Liisa Talvitie, kuva Petri Artturi Asikainen

Kommentoi »