Apu

Apu-kerhon matka: Utön majakkasaari 4.–5.8.2018

Tervetuloa tutustumaan Suomen eteläisimpään asuttuun saareen. Karunkaunis luonto, ympäröivä meri ja syvä rauha tekevät vaikutuksen kokeneeseenkin matkailijaan.

Ohjelma:

4.8. Lauantai. Lähtö klo 7.30 Helsingistä Kiasman tilausliikenteen pysäkiltä Turkuun. Jatkamme m/s Kökarilla klo 10.00 Utön saarelle. Laivamatka kestää noin viisi tuntia. Nautimme laivalla aamukahvin tai -teen ja suolaisen kahvileivän sekä iltapäivällä kotiruokalounaan.

Rantautumisen jälkeen majoitumme hotelliin. Pienen lepotauon jälkeen opastettu saarikierros. Kuulemme saaren historiasta ja siellä asuvien arjesta. Saarella on ollut asutusta 1500-luvulta ja vakituisesti siellä on ollut asukkaita 1740-luvulta lähtien. Merenkulku ja sotilaallinen toiminta ovat olleet erottamaton osa Utön kyläyhteisöä. Nykyään saarella asuu ympärivuotisesti muutama kymmenen henkilöä.

Tutustumme myös vuonna 1814 rakennettuun majakkaan. Se on Suomen vanhin yhä toiminnassa oleva valomajakka, jonka erikoisuutena on majakkakirkko.

Nautimme saaristolaisbuffetin antimista Utö Havshotellin ravintolassa.

5.8. Sunnuntai. Aamiaisen jälkeen vapaa-aikaa tutustua itsenäisesti saareen. Klo 13.00 m/s Kökar lähtee paluumatkalle Turkuun. Kotiruokalounas sekä iltapäiväkahvi tai -tee ja makea leivonnainen laivalla. Turusta jatkamme tilausbussilla kohti Helsinkiä, jonne saavumme noin klo 20.30.

Hinta: 325 €/hlö 2 hh, lisämaksu 1 hh 40 €. Toimitusmaksu 10 €/varaus.

Hintaan sisältyy: bussikuljetukset, laivamatkat, ohjelmassa mainitut ruokailut, majoitus, opastettu kierros saarella ja majakassa sekä verot.

Matkanjohtajana Liisa Huhtala.

Matka edellyttää normaalia liikuntakykyä.

Varaukset ja ohjelma: Etelämatkat/ Liisa Huhtala 050 572 2197 tai liisa.huhtala@etelamatkat.fi

Julkaistu: 23.5.2018
Kommentoi »