Apu

Apu-kerhon matka: Tallinnan ja Länsi-Viron palkintopuutarhat 12.–15.7.2018

Palkittujen puutarhojen omistajat esittelevät työnsä tuloksia Tallinnassa, Saarenmaalla ja Muhun saarella. Pistäydymme myös Hanna Sumarin kesäkodin helppohoitoisessa puutarhassa.

Ohjelma

12.7. Torstai. Kokoontuminen Helsingin Länsiterminaalissa klo 7.45–8.00. Eckerö Linen m/s Finlandia lähtee klo 9.00. Buffet-aamiainen. Tallinassa tutustumme kaupunkipuutarhoihin. Vierailemme Kristi Smirnoffin puutarhassa, jossa on useita omaperäisiä yksityiskohtia. Jatkamme Aino Aaspõllun noin tuhat lajiketta käsittävään puutarhaan, jossa muun muassa perinnekasveja. Näemme vielä vuonna 2017 presidentin palkinnon saaneen Jekaterina Kuznetsovan virolaista ja venäläistä puutarhakulttuuria yhdistävän tarhan. Lounas päivän aikana. Majoittuminen hotelliin Tallinnassa.

13.7. Perjantai. Aamiainen. Matkalla Saarenmaalle näemme Ahto Ruudun palkitussa, kauniisti luontoon mukautuvassa tarhassa vesiruusulammen. Jatkamme Maia Vridollinin englantilaistyyliseen tarhaan. Maia on sommitellut kauniita väriyhdistelmiä pensaista ja nostalgisista runsaskukkaisista lajeista. Päivän viimeinen kohteemme on Galina ja Jelena Gontsharenkon hedelmä-, vihannes- ja kukkatarha. Lautalla Saarenmaalle, majoittuminen hotelliin. Lounas päivän aikana.

14.7. Lauantai. Aamiaisen jälkeen tutustumme presidentin palkinnon saaneisiin Marle Poopuun ja Lilia Lemberin puutarhoihin. Jatkamme Viiran perheen rantatarhaan, jossa suojellaan herkkiä rantakasveja ja perhosia. Lounas päivän aikana. Paluu hotelliin. Vapaa-aikaa Kuressaaressa.

15.7. Sunnuntai. Aamiainen. Pistäydymme Hanna Sumarin Saarenmaan-kodin pihalla ja nautimme lasillisen kuplivaa Hannan kertoessa talonpidosta Virossa. Ajamme Muhun saarelle Vahtran perheen seitsemän tuulen tarhaan. Näemme vanhan maatilan pihapiiriin yhdistettyä nykyaikaista puutarha-arkkitehtuuria. Vahtrat ovat rakentaneet terasseja ja lepopaikkoja somistaen niitä vanhoilla ja uusilla lajikkeilla. Lauttamatka mantereelle, kevyt lounas matkalla Tallinnaan. Buffet-illallinen laivalla. M/s Finlandia lähtee klo 18.30 ja on Helsingin Länsiterminaalissa klo 21.00.

Hinta

595 €/hlö 2 hh, lisämaksu 1 hh 130 €. Toimitusmaksu 14 €/varaus.

Hintaan sisältyy: laivamatkat, majoitukset, ohjelmassa mainitut ruokailut, bussikuljetukset, sisäänpääsymaksut ja suomenkielisen oppaan palvelut. Monissa puutarhoissa on ostomahdollisuus.

Matkaemäntänä Pirkko Liuski.

Matka edellyttää normaalia liikuntakykyä.

Varaukset ja ohjelma

Saga Matkat 020 155 6650 ma–pe klo 9–17 tai myynti@sagamatkat.fi

Julkaistu: 23.4.2018
Kommentoi »