Apu

Apu-kerhon matka: Lähde tutustumaan Taalainmaan tunnettuihin taiteilijakoteihin

Taalainmaan seutua sanotaan Ruotsin puutarhaparatiisiksi. Ei siis ihme, että sinne asettuivat aikansa kuuluisimmat henkilöt niin taiteen kuin tieteen alalta.

Ohjelma

23.7. Lähtö klo 18.00 Helsingin Katajanokalta Viking Linen m/s Mariellalla Tukholmaan. Buffetpäivällinen laivalla.

24.7. Meriaamiainen. Saavumme Tukholmaan klo 9.50 ja jatkamme bussilla Taalainmaalle. Vierailemme taiteilija Carl Larssonin kotimuseossa. Koti ja pihapiiri ovat tuttuja taiteilijan rakastetuista maalauksista, joihin hän ikuisti myös perheensä arkiaskareita. Aikalaisistaan erottuen Larssonien koti oli valoisa iloisine tekstiileineen ja keveine huonekaluineen. Majoittuminen hotelliin Falunissa ja illallinen.

25.7. Aamiainen. Päivän ensimmäinen kohteemme on taidemaalari Anders Zornin kotitalo ja museo. Kodin sisustuksessa näemme ajalle (1860–1920) tyypillisiä huonekaluja ja esineistöä. Museon puolella on nähtävillä monipuolinen katsaus Zornin kuvataidetta. Albert Edelfelt ja Akseli Gallen-Kallela olivat taiteilijan hyviä ystäviä. Iltapäivällä jatkamme Axel Munthen Hildasholmiin, jonka Axel rakennutti nuorelle Hilda-vaimolleen. Hildasholmia ympäröi kuusi Hildan suunnittelemaan kaunista puutarhaa. Jatkamme maailmankuulun oopperalaulajan Johan ”Jussi” Björlingin synnyinkotiin, jossa on kokoelma videoita, äänitteitä ja muita dokumentteja. Paluu hotelliin ja illallinen.

26.7. Aamiainen. Matkalla kohti Tukholmaa vierailemme kirjailija, runoilija ja säveltäjä Dan Anderssonin museossa Ludvikassa. Lounas. Jatkamme Uppsalaan, jossa tutustumme kasvitieteilijä Carl von Linnén puutarhaan ja kotimuseoon. Kuulemme Linnén elämästä sekä yksityishenkilönä että tiedemiehenä. Hänen aloittamaansa kasvien luokitustyötä jatkoi ja kehitti myöhemmin Charles Darwin. Jatkamme lentokentälle, josta lento klo 21.00 laskeutuu Helsinkiin klo 23.00.

Hinta: 895 €/hlö 2 hh, lisämaksu 1 hh 180 €. Toimitusmaksu 14 €/varaus.

Hintaan sisältyy

Laivamatka Comfort-luokan hytissä (parivuode ja ikkuna), Finnairin paluulento, verot ja matkustajamaksut, ohjelmassa mainitut ruokailut, bussikuljetukset kohteessa, sisäänpääsymaksut, majoitus 4 tähden hotellissa ja suomenkielisen oppaan palvelut.

Matka edellyttää normaalia liikuntakykyä.

Varaukset ja tiedustelut: 020 155 6650 ma–pe klo 9–17 tai myynti@sagamatkat.fi

Julkaistu: 19.4.2018
Kommentoi »