Apu

Apu-kerhon matka: Kukkia ja kulttuuria Bulgariassa 21.–26.5.2016


Bulgaria on kauneimmillaan toukokuussa, silloin kukkivat valkoakaasiat, ruusut ja unikot. Näemme useita Unescon kulttuuriperintökohteita ja kuuluisan Ruusulaakson. Vastaanota kesä etuajassa.

Ohjelma

21.5. Aamulento Münchenin kautta Sofiaan. Majoittuminen ja kevyt lounas. Tutustumme Sofian päänähtävyyksiin. Näemme muun muassa panagyristien kulta-aarteen, jossa näkyy traakialaisten mestarillinen jalometallin käsittelytaito, Unescon suojelukohteen Boyanan kirkon, kaupungin vanhimman rakennuksen Pyhän Yrjön kirkon sekä kauniin Pyhän Sofian kirkon. Retken päätteeksi vierailemme Aleksanteri Nevskin katedraalissa, joka on kaupungin maamerkki. Illallinen.

22.5. Aamiainen. Retki Rilan vuoristossa olevaan Rilan luostariin, joka on Unescon suojelukohde. Jylhässä maisemassa sijaitseva vuonna 927 perustettu luostari on yksi Balkanin kauneimpia ja Bulgarian merkittävin. Luostarivierailun jälkeen lounas. Jatkamme matkaa Plovdivin kaupunkiin, majoittuminen.

23.5. Aamiainen. Lähdemme Plovdivin vanhaankaupunkiin Trimontiumiin. Alueella oli asutusta jo tuhansia vuosia ennen ajanlaskumme alkua. Näemme Balkanin parhaiten säilyneen roomalaisen amfiteatterin. Jatkamme Rodope-vuorten juurella sijaitsevalle viinitilalle, jossa maistelemme tuotteita ja nautimme lounaan. Paluu hotelliin.

24.5. Aamiainen. Jatkamme Ruusulaaksoon ja Kazanlakin kaupunkiin. Matkalla vierailu Bachkovon luostarissa. Lounas. Majoittuminen. Iltapäivällä lähdemme Traakian kuninkaiden hautamuistomerkeille, jotka ovat ajalta 400–500 eKr. Upein kattomaalauksin koristelluista muistomerkeistä vaikuttavin on Unescon kulttuuriperintökohde. Illallinen sekä kansantanssi- ja lauluesitys.

25.5. Aamiaisen jälkeen tutustumme ruusuöljy- ja laventeliöljytislaamon toimintaan. Kuulemme tärkeimmästä vientituotteesta, damaskoksen ruususta ja kokeilemme ruusujen poimintaa. Kevyt lounas, jonka yhteydessä maistelemme myös ruusuhilloa ja -likööriä. Vierailemme myös paikallisessa kotipuutarhassa. Käymme vielä ruusu- ja kukkaisöljyjä tuotannossaan käyttävässä pienessä kosmetiikkatehtaassa, jossa on mahdollisuus tehdä edullisia ostoksia.

26.5. Varhaisaamiaisen jälkeen Sofian kentälle, josta lento Münchenin kautta Helsinkiin laskeutuu klo 18.45.

Hinta: 1 395 €/hlö 2 hh, lisämaksu 1 hh 125 €.

Hintaan sisältyy: lennot, verot, matkustajamaksut, majoitukset, ohjelmassa mainitut ruokailut, sisäänpääsymaksut, bussikuljetukset.

Oppaana Liisa Huhtala.

Matka edellyttää normaalia liikuntakykyä.

Varaukset ja tiedustelut:

Etelämatkat 050 572 2197 tai liisa.huhtala@etelamatkat.fi

Julkaistu: 1.2.2016