Apu

Apu-kerhon matka: Juhannus Lemmenjoella 21.-25.6.2018

Viime kesänä kaikki eivät mahtuneet mukaan kokemaan yöttömän yön taikaa ja Lapin lumoa. Nyt uusi mahdollisuus risteillä Inarinjärvellä, tehdä veneretki Lemmenjoella, ihailla keskiyön aurinkoa ja käydä Jäämeren rannalla Norjan puolella. Lisäksi paljon muuta!
Kuvat Juha Tuunanen

Ohjelma:

21.6. Finnairin lento klo 8.50 Helsingistä Ivaloon, majoittuminen ja keittolounas. Ajamme Inariin tutustumaan saamelaismuseo Siidaan, joka on ikkuna saamelaiseen kulttuuriin ja luontoon. Vierailun jälkeen risteily Inarinjärvellä. Kuulemme paikallisoppaan kertomuksia Inarinjärvestä ja Ukonsaaresta. Rantaudumme ikivanhalle uhrisaarelle, saamelaisten kallioseidalle Ukonkivelle. Illallinen hotellissa.

22.6. Aamiainen. Bussilla kohti Lemmenjokea. Tutustumme porosaamelaisten elämään Palton perheen vieraina. Lähdemme jokiveneellä Lemmenjokea pitkin historialliselle kulta-alueelle kokeilemaan kullanhuuhdontataitojamme. Lounaaksi nautimme porokeittoa ja nokipannukahvin joiun säestyksellä. Illallinen hotellissa. Noin klo 23 bussilla Tuulispäälle, josta avautuu upea näköala Inarinjärvelle. Nostamme maljan juhannukselle ja keskiyön auringolle. Paluu hotelliin.

23.6. Aamiainen. Retki Suomen ja Venäjän rajavyöhykkeelle Raja-Joosepin vartioasemalle ja legendaariselle Raja-Joosepin kentälle Luttojoen rannalle. Kuulemme viimeisen helmenpyytäjän Huhti-Heikin värikkään ja traagisenkin elämäntarinan. Lounas Nellimin kylässä. Vierailemme Pyhän Kolminaisuuden ja Pyhän Trifon Petsamolaisen ortodoksikirkossa, näemme Paatsjoen sillan ja Lapin sotaan liittyviä paikkoja. Illallinen hotellissa.

Nokipannukahvit Lemmenjoella.

24.6. Aamiaisen jälkeen ajamme Näätämöön, jossa ylitämme Norjan rajan. Jatkamme suomalaisten 1800-luvun nälkävuosina perustamaan Pykeijan kylään. Nykyisin suurin tulonlähde on kuningasravun pyynti, ja mekin maistelemme rapuja. Paluumatka kulkee Jäämeren rantoja seuraten Nuorgamiin ja Tenojoen vartta Utsjoelle, jossa pysähdymme historiallisille kirkkotuville. Illallinen hotellissa.

25.6. Aamiaisen jälkeen kohti Sodankylää ja Tankavaaran kultamuseota. Näemme kullankaivajien elämästä kertovia esineitä ja dokumentteja. Lounas Laanilan Kievarissa, josta jatkamme Ivalon lentoasemalle. Lento klo 18.30 laskeutuu Helsinkiin klo 20.50.

Hinta: 1 365 €/hlö 2 hh, lisämaksu 1 hh 180 €.

Hintaan sisältyy: lennot, majoitus, bussikuljetukset, ohjelmassa mainitut ruokailut, retket, sisäänpääsymaksut ja paikallisoppaan palvelut.

Matkanjohtajana Liisa Huhtala.

Matka edellyttää normaalia liikuntakykyä.

Varaukset ja tiedustelut:

Etelämatkat/Liisa Huhtala 050 572 2197 tai liisa.huhtala@etelamatkat.fi

Julkaistu: 24.2.2018
Kommentoi »