Apu

Apu-kerhon matka: Askainen, Louhisaari, Kultaranta 21.7.2018

Kesäinen päiväretki vie meidät Askaisten kirkkoon ja Ritaripuistoon, Mannerheimien Louhisaareen, presidentin kesäasunnon Kultarannan vehreään puistoon sekä ihastuttavaan Naantalin kaupunkiin.

Ohjelma:

21.7. Lauantai. Lähtö klo 7.30 Helsingistä Kiasman tilausajopysäkiltä. Pidämme tauon matkalla Raisioon.

Saavumme noin klo 10.30 Askaisten kirkolle, joka edustaa 1600-luvun suurvalta-aikaa. Kirkko on rakennettu samalla paikalla olleen puisen kirkon tilalle, ja sen nykyinen ulkoasu on peräisin Herman Flemingin teettämästä uudistuksesta vuodelta 1653. Fleming oli Louhisaaren kartanon omistaja ja kirkko rakennettiin kartanon kappelikirkoksi. Kirkon hautaus-maalla on Mannerheim-suvun hautakappeli. Vuonna 2009 Museovirasto määritteli Louhisaaren kartanon ja Askaisten kirkon yhdeksi Suomen valtakunnallisesti merkittävistä rakennetuista kulttuuriympäristöistä.

Seuraava kohteemme on Askaisten Ritaripuisto. Se perustettiin Mannerheim-ristin ritareiden ja suomalaisten sotaveteraanien kunniaksi. Jokaisella Mannerheim-ristin saneella on puistossa oma muistokivi.

Klo 11.20 vierailemme Louhisaaren kartanolinnassa, marsalkka Mannerheim syntymäkodissa. Kartano edustaa 1600–1800-lukujen aatelisten elämää parhaimmillaan. Upeasti restauroitu kartano on nykyään Museoviraston hallinnassa. Tutustumme oppaan johdolla kartanon eri kerroksiin ja kuulemme tarinoita niin siellä asuneista henkilöistä kuin kartanon kummituksestakin.

Klo 12.30 lounas kartanon kahvilassa.

Klo 13.30 lähtö kohti Naantalia ja Kultarantaa. Komeaa graniittilinnaa ympäröivät lukuisat rakennukset ja kasvihuoneet sekä kuuluisa ruusutarha. Tutustumme oppaan johdolla Kultarannan laajaan ja ihastuttavaan puutarhaan.

Klo 15.30 kävelykierros Naantalin vanhankaupungin alueella, jonka jälkeen nautimme iltapäiväkahvin/-teen ja kahvileivän.

Klo 17.30 lähdemme paluumatkalle Helsinkiin. Saavumme Kiasman pysäkille noin klo 20.

Hinta: 168 €/hlö. Toimitusmaksu 10 €/varaus.

Hintaan sisältyy: bussikuljetukset, käynnit retkikohteissa sekä ohjelmassa mainitut ruokailut.

Matkanjohtajana Liisa Huhtala.

Matka edellyttää normaalia liikuntakykyä.

Varaukset ja tiedustelut: Etelämatkat/Liisa Huhtala 050 572 2197 tai liisa.huhtala@etelamatkat.fi

Julkaistu: 20.5.2018
Kommentoi »