Apu on hieno lehti
Puheenaiheet
Apu on hieno lehti
Pääkirjoitus: "Tiistaina 19.3. 80 vuotta täyttävä Apu selittää maailmaa, kuvaa elämää ja kertoo tarinoita teille 51 kertaa vuodessa ulkoasultaan upeassa ja kielellisesti korkeatasoisessa paketissa."
Julkaistu 19.2.2013
Apu

Terveisiä 204. valtakunnalliselta maanpuolustuskurssilta! Päätöspäivänä pääsin kiittämään puolustusvoimien komentajaa Ari Puheloista kurssikutsusta. Kerroin kenraalille, miten hienolta tuntuu, kun Apua pidetään yhteiskunnallisesti niin merkittävänä lehtenä, että sen päätoimittaja kutsutaan näin arvostettuun seuraan.

Apu täyttää tällä viikolla 80 vuotta. Yrjö ja Aune Lyytikäinen perustivat lehden pulavuonna 1933 työttömien auttamiseksi. Irtonumero maksoi kaksi markkaa, mistä työtön myyjä sai perheensä elättämiseen 1,25 markkaa.

Lisää Avun värikkäistä vaiheista voitte lukea torstaina 21.2. ilmestyvästä juhlalehdestä, Jorma Lehtolan toimittamasta mielenkiintoisesta 80-vuotishistoriikista, joka alkaa sivulta 23.

Kun kerron Avun syntytarinaa, minulle sanotaan usein, että "on varmaan hienoa olla päätoimittajana lehdessä, jolla on noin vaikuttava syntytarina". Niin se onkin! Meille Avun tekijöille on itsestään selvää, että olemme aina heikomman puolella. Haluamme tehdä lehteä, jonka jutuilla on lukijoille merkitystä.

Ja millaisille lukijoille! Sellaisille, joista Veikko Ennala kirjoittaa juhlalehden sivulla 40 Matti Jämsästä piirtämässään henkilökuvassa: "Avun lukijakunta on valistunutta väkeä."

Avun toimituksessa työskentelee iso joukko ammattitaitoista ja kokenutta väkeä. Selitämme maailmaa, kuvaamme elämää ja kerromme tarinoita teille 51 kertaa vuodessa ulkoasultaan upeassa ja kielellisesti korkeatasoisessa paketissa. Avun mahtava tekijäjoukko esittäytyy juhlalehden sivulla 8. Viihtykää kanssamme!

Kommentoi »