Tuulilasi

Applen osakkeenomistajat haluaisivat Applen ostavan Teslan – is this the next big thing?


Apple julkisti äskettäin Apple Watchin ja uuden Macbookin, mutta tilaisuuden jälkeen yhtiön sijoittavat olivatkin kiinnostuneet aivan toisista laitteista. Apple osakkeenomistajat pyysivät nimittäin suoraan, että omenamerkki ostaisi Teslan.
Kuvat Apple, Tesla

Apple piti tämän viikon maanantaina uusien laitteiden julkistuksen jälkeen kyselytuokion osakeomistajilleen. Eräs tilaisuudessa mukana ollut sijoittaja sanoi suoraan Applen Tim Cookille, että hän haluaisi Applen ostavan autonvalmistaja Teslan.

Kommentti aiheutti yleisössä naurua ja joitakin taputuksia. ”Meillä ei ole suhdetta Teslan kanssa”, totesi Tim Cook ja pyrki parhaansa mukaan väistämään kysymystä, ”panostamme CarPlay-teknologiaan ja toivoisimme myös, että Tesla ottaisi sen myös käyttöön autoihinsa.”

Tämän jälkeen Cook totesi, että ”eikös tuo ollutkin aika hyvä tapa väistää kysymys”.

Elon Muskin Teslaa ja Steve Jobsin Applea on usein verrattu keskenään. Tesla on viime vuosina onnistunut myös kaappaamaan paljon osaamista Applelta. Puolestaan Apple ei ole onnistunut hankkimaan henkilökuntaa Teslalta, vaikka houkuttimena ovat olleet suuret bonukset, kertoo The Verge.

Nyt herääkin epäilys, että onko pinnan alla muhimassa mahdollinen yrityskauppa? Huhut Applen omasta autosta ovat pyörineet jo jonkin aikaa, ja Applen taustavaikuttajilla on selvästi kovia odotuksia tästä projektista.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Julkaistu: 11.3.2015