Mondo

Aperitiivilla Milanossa


Menossa Milanoon? Vietä iltaa kuin paikallinen ja aloita se ystävien kanssa aperitivolla. Valitsimme parhaat osoitteet.

Milanolaiseen elämäntapaan kuuluu aperitivon käsite: silloin ystävät ja kollegat kerääntyvät alkuillasta vaihtamaan kuulumiset lasillisen ääreen. Oikeaoppisella aperitiivilla nautitaan vain pieniä syötäviä, mutta nykyään monet baarit tarjoavat juoman hinnalla oikean aterian. Näissä paikoissa ruoka ei ole fine diningia, mutta silti maukasta. Ennen kaikkea ilmiö on budjettiystävällinen illallisvaihtoehto tyyriissä Milanossa.

Living Liqueurs and Delights Puistokatu Corso Sempionen liepeillä liikkuva suuntaa Livingin (livingmilano.com) monipuoliselle aperitiiville (viini ja aperitiivi­buffet noin 10 e). Buffetpöydästä noudetaan leipäsiä, juustoja, leikkeleitä, vartaita, salaatteja ja hedelmiä.

Ginger Cocktail Lab Naviglin tunnelmallisella alueella sijaitseva baari (Via Ascanio Sforza 25) tarjoilee hyviä cocktaileja sekä vegaaneillekin sopivia vaihtoehtoja aperitiivibuffetissa.

Fioraio Bianchi Idyllisen Breran sydämessä sijaitsevassa kukkakauppa-kahvilassa (fioraiobianchicaffe.it) on ihana miljöö. Seisova pöytä on pieni, mutta sen vaihtuvat salaatit ja leivät ovat hyviä, ja ruokaa saa santsata. Testaa ohessa aperitiividrinkkinä tunnettu Aperol Spritz. Setti 10 euroa.

Jutussa aiemmin mainittu ravintola Refettorio Simplicita  (refettoriomilano.it) on lopettanut aperitiivitarjoilunsa. Ravintolasta saa yhä illallista. 

Julkaistu: 1.4.2016