Eeva

Anu Sinisalo herkistyi iän myötä

Anu Sinisalo herkistyi iän myötä
Näyttelijä Anu Sinisalo luottaa intuitioon ja näkee unissaan tärkeitä tapahtumia ennalta.

Työtilanteissa Anu Sinisalossa, 53, herää herkkä havainnoija. Hän haluaa olla vahvasti läsnä vastanäyttelijänsä kanssa.

"Kuuntelen, mitä hän sanoillaan tai tekemisillään tarkoittaa, mihin pyrkii tai mitä haluaa roolihahmoltani. Se vie paljon energiaa.

Kuvauksissa on läsnä suuri joukko ihmisiä ja erilaisten aistiärsykkeiden määrä on valtava. Koen asioita kaikilla aisteillani, ja liiallinen herkkyys voi viedä voimia.

Iän myötä olen huomannut olevani hyvin herkkä erityisesti äänille ja valoille. Minun on vaikea keskittyä mihinkään, kun äänet kimpoilevat. Varsinkin väsyneenä herkkyyteni korostuu.

Vastapainoksi olen oppinut suojelemaan itseäni. Kuvausten jälkeen haluan olla tilassa, missä on mahdollisimman vähän ärsykkeitä. Haluan olla läsnä itselleni.

Minulle se tarkoittaa sitä, että voin istua ja ihmetellä. Tuijottelen pilven muotoja, tähtiä tai muuttuvaa luontoa. Puuhastelen kotona, luen tai uppoan elokuvien ja televisiosarjojen maailmaan.

Näissä hetkissä kasaan itseäni. Silloin en ole puhelimen tavoitettavissa. On vaatinut opettelua laittaa puhelin äänettömälle ja ymmärtää, että mikään sellainen ei mene ohi, mistä minun pitäisi juuri siinä hetkessä olla tietoinen. Tässä elämänvaiheessa se on mahdollista. Minulla on vain kourallinen todella hyviä ystäviä, ja he ymmärtävät tilantarpeeni."

Lue koko haastattelu Eevasta 8/2019.

Julkaistu: 30.7.2019
Kommentoi »