Eeva

Anu Hälvä muusikkopojastaan: "Kristian saa toteuttaa omat unelmansa"

1

Anu Hälvää ja hänen poikaansa Kristiania yhdistää rakkaus klassiseen musiikkiin.
Kuvat Jouni Harala

Anu Hälvän, 54, kuopus Kristian Sallinen, 17, opiskelee lukion ohella Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksessa. Hänen instrumenttinsa on alttoviulu, mutta lahjakas nuori mies opettelee Jorma Panulan johdolla myös orkesterinjohtamista.

Reilun vuoden päästä Kristian saa ylioppilaslakin. Sen jälkeen tähtäimessä ovat musiikkiopinnot ulkomailla. Äiti kannustaa, vaikka myöntää, että irtautuminen ei ole helppoa.

”Väittäisin, että kipeydestä huolimatta osaan suhtautua siihen. Olen työntämässä tätä nuorta miestä kovasti ulkomaille, koska Suomessa klassisen musiikin markkinat eivät ole kovin laveat. Mutta tietysti toivon, että lapseni eivät katoa taivaan tuuliin.”

Anu seuraa ylpeyttä tuntien poikansa musiikillisen uran kehittymistä. Hän ei kuitenkaan halua siirtää Kristianin harteille omia unelmiaan.

”Se on sudenkuoppa, johon on helppo mennä täysin tahattomasti. Olen kyllä miettinyt sitä. Mutta minulla on ollut oma urani, enkä tunne, että olisin jäänyt jostain paitsi. Olen saanut tehdä sitä, mitä olen halunnut.”

Lue koko haastattelu Eevasta 2/2019.

Julkaistu: 30.1.2019