Apu

Antti Tuisku: "Minun ei tarvitse kirjoittaa yhtäkään laulua sen vuoksi, etten osaisi mitään muuta"

Antti Tuisku: "Minun ei tarvitse kirjoittaa yhtäkään laulua sen vuoksi, etten osaisi mitään muuta"
Antti Tuisku on on pitänyt taukoa laulajan urastaan käyttäen aikaa opiskeluun ja itsensä kehittämiseen.
Julkaistu: 21.9.2019

Olet ollut jo pitkään määrittele­mättömän mittaisella tauolla. Mitä olet ­puuhaillut tällä aikaa?

– Olen opiskellut personal traineriksi ja ­viettänyt aikaa Espanjan-asunnossani. Lensin sieltä Suomeen kerran kuussa lähiopintoja ­varten Varalan urheiluopistoon, josta valmistuin viime toukokuussa. Haluan taukoni aikana luoda itseäni artistina uudestaan.

Miltä tuntui opiskella muiden nuorten­ rinnalla?

– Tosi hyvältä. Sain paljon sisältöä elämääni ja onnistumisen tunteita. Eräs ­kuusikymppinen asiakkaani sanoi itku ­silmässä, että ”Antti, olet ­antanut minulle ­elämäni takaisin”. Minäkin aloin itkeä, ja ­tajusin, että kaikki tämänlaiset tunteet tai ­palautteet ovat aina liittyneet ­artistiuteen. Nyt saan palautetta ihmi­senä.

Aiotko tehdä valmentajan hommia jatkossa?

– En aio. Opiskelu on ollut tärkeää itseni kannalta, sillä minun täytyy olla huippu­kunnossa kyetäkseni niihin asioihin, joita­ ­lavalla tapahtuu.

Mikä on ollut käänteentekevintä viime vuonna?

– On ollut vapauttavaa ymmärtää, että minun ei tarvitse kirjoittaa yhtäkään laulua sen vuoksi, ­etten osaisi ­mitään muuta. Olen elänyt ­viimeisen ­vuoden tosi onnellista ja täyttä elämää ilman, että ­siihen on liittynyt artistius. Aikaisemmin olen määrittänyt ­identiteettiäni sen mukaan, kuinka suosittu ­artisti olen.

Koska Antti Tuisku palaa tauolta?

– Minulla on kutkuttava fiilis, koska tiedän itse,  mitä on tulossa. Tällaista oloa minulla ei ole ollut sitten Peto on irti -julkaisun. ­Sanotaan niin, että paluuni ei tule jäämään ­ihmisiltä ­näkemättä ja kuulematta, kunhan sen aika on.

Antti Tuisku on joka viikko ruudussa Vain elämää -ohjelmassa. Uudet jaksot esitetään perjantaisin.

Vain elämää, perjantai klo 20.00, lauantai klo 9.00 ja klo 17.45 Nelonen, sunnuntai klo 21.00 Liv.

1 kommentti