Eeva

Annika Metsäketo: "Ruuhkavuoteni tulivat myöhäisellä iällä ja olivat poikkeukselliset"

Annika Metsäketo: "Ruuhkavuoteni tulivat myöhäisellä iällä ja olivat poikkeukselliset"
Juuri 50 vuotta täyttänyt juontaja, toimittaja Annika Metsäketo elää täyttä mutta onnellista arkea. Lyhyessä ajassa kaikki hänen elämänsä peruspilarit ovat muuttuneet: koti, työ ja perhesuhteet. Tärkeintä elämässä ovat nyt aviomies Baris ja 12-vuotias bonustytär Azra.
Julkaistu: 23.2.2021
Aivan ikäloppuja. Niin Annika Metsäketo ajatteli parikymppisenä viisikymppisistä. Hän oli silloin aloitteleva malli ja Spede Pasasen televisio-ohjelman Speden Spelien arpatyttö. Nykyisin muisto huvittaa häntä. Annika täytti helmikuussa 50 vuotta.
”Numero tuntuu suurelta, enkä tunne itseäni viisikymppiseksi. Mutta en silti pode ikäkriisiä tai murehdi vanhenemista”, Annika sanoo.
”En haluaisi pyyhkiä pois elämästäni yhtään vuotta, mitään kokemaani tai näkemääni, en edes kaikkein vaikeimpia ­hetkiä.”
Viimeiset kahdeksan vuotta ovat olleet Annikan elämässä muutoksia täynnä. Hän meni naimisiin turkkilaisen Baris ­Kirkgözin kanssa syyskuussa 2013. Kahden vuoden päästä siitä hänen isänsä, muusikko Martti Metsäketo kuoli syöpään.
Sen jälkeen radiotoimittajana työskennellyt Annika vaihtoi alaa ja alkoi työskennellä televisiotuotantojen taustalla. Samoihin aikoihin hänestä tuli äitipuoli Barisin tyttärelle Azralle, joka muutti Turkista isänsä ja Annikan luokse Helsinkiin yhdeksänvuotiaana talvella 2018.
”Minun ruuhkavuoteni tulivat myöhäisellä iällä ja olivat kaikin tavoin poikkeukselliset. Isoja asioita on tapahtunut lyhyessä ajassa.”

Bonustytär Azra haluaa kutsua Annikaa äidiksi

Annika tiesi jo hänen ja Bariksen suhteen alussa, ettei voisi enää saada biologisia lapsia. Nuoruudessaan hän oli kerran raskaana mutta myöntyi aborttiin silloisen kumppaninsa suostuttelemana.
Kolmikymppisenä sinkkuna Annika haaveili hetken menevänsä ulkomaisen hedelmöitysklinikan asiakkaaksi. Sitten ajatus alkoi tuntua hänestä itsekkäältä ja hän luopui siitä. Ehkä lapsi haluaisi elämäänsä myös toisen vanhemman.
”Aikaisemmin lapsettomuus oli minulle kipeä asia. Minua loukkasi, kun ihmiset olettivat, että uran luominen on minulle perheen perustamista tärkeämpää.”
Rakastuminen Barikseen ­ratkaisi Annikan lapsihaaveen. Suhteen alusta asti oli selvää, että miehen tytär Azra muuttaisi isänsä perässä Suomeen. Tyttären vuoksi Annika ja Baris muuttivat Helsingin keskustasta Latokartanon lähiöön asuntoon, jossa on kaikille tilaa ja luontoa lähellä.
”Äitipuolen rooliin tottuminen on ollut iso muutos, mutta olen sopeutunut siihen hyvin. Se päätti itsekkään elämänvaiheeni. Asuin 47 vuotta ilman lasta, ja yhtäkkiä arkeni lakkasi pyörimästä omien tarpeideni, aikataulujeni ja töideni mukaan. Nyt tärkeintä on pieni tyttömme.”
”Olen valtavan onnellinen, että sain bonustyttären ja että hän on tuonut elämääni lisää rakkautta. Azra on ihana juuri sellaisena kuin on. Meistä on tullut toisillemme tärkeitä. Azra on halunnut kutsua minua alusta asti äidiksi, vaikka olen sanonut, että pelkkä Annikakin on hyvä.”
Lue Annika Metsäkedon koko haastattelu keskiviikkona 24.2.2021 ilmestyvästä maaliskuun Eevasta. Haastattelussa Annika kertoo, mikä häntä on haastanut äitipuolen roolissa ja miten syöpään menehtynyt isä, muusikko Martti Metsäketo kulkee yhä hänen arjessaan mukana.
1 kommentti