Anna joululahjaksi hyvä mieli - Apu esittelee eettiset lahjat
Puheenaiheet
Anna joululahjaksi hyvä mieli - Apu esittelee eettiset lahjat
Pukinkonttiin ei ole aina pakko hankkia tavaraa. Internet on täynnä aineettomia lahjoja, jotka ilahduttavat sekä saajaa että antajaa.
Julkaistu 16.12.2017
Apu

Pääset kunkin yhdistyksen sivuille klikkaamalla nimeä.

Maailmanparantajalle

Jos vähäosaisten lasten ja aikuisten kohtalo maailmalla puristaa erityisesti sydäntäsi, aineeton lahja kannattaa hankkia esimerkiksi World Vision-, Suomen Pakolaisapu-SOS-Lapsikylä- tai Plan-yhdistykseltä. Tarjolla on muun muassa ruokaa, puhdasta vettä tai koulutarvikkeita lapsille sekä perherauhaa vanhemmille. Hinnat 10–300 euroa, ostot yhdistysten nettikaupoista. Lahjan voi valita teeman tai maan mukaan, kortti tulee mukana. Toisissa yhdistyksissä ostaja pystyy jopa seuraamaan verkossa hyväntekeväisyysrahojensa käyttöä.

World Visionin tämän joulun hittilahja on äitiyspakkaus, jonka voi lahjoittaa raskaana olevalle äidille Keniaan.

Lapsirakkaalle 

Kotimaastakin löytyy hädänalaisia. Pelastakaa lapset -yhdistyksen verkkokaupasta voi antaa joululahjaksi muun muassa jouluiloa köyhän perheen lapselle, liikuntakerran sporttikummin kanssa, tukea huostaanotetulle lapselle tai viikon ohjattua toimintaa pakolaislapselle Suomessa. Hinnat 10–500 euroa. Maksu hoituu Pay-trailin kautta turvallisesti pankkikortilla tai verkkopankkitunnuksilla.

Eläintenystävälle

Mikäli haluaa ilahduttaa joulupaketin saajan lisäksi karvaisia ystäviämme, lahja löytyy esimerkiksi eläinsuojeluyhdistys Animalian tai Suomen luonnonsuojeluliiton verkkokaupoista. Kukapa ei haluaisi antaa saimaannorpalle uimarauhaa tai karhuperheelle korpimaita! Tukea voi vaikkapa eläinten arvokasta vanhemista tai mahdollisuutta laiduntaa. Hinnat alkaen 10 euroa.

Luonnonystävälle

Hyvämaineisen Luonnonperintösäätiön kautta luonnonystävä voi ostaa lahjaksi palan ikimetsää joko tulevista suojelukohteista tai jo olemassaolevilta suojelualueilta. Jos lahjoitat vähintään 50 euron eli aarin palan, saat sertifikaatin tai lahja-adressin, joka voidaan toimittaa lahjan saajalle. Yhdellä eurolla saat kaksi neliötä ikimetsää.

Yhdessäoloa 

Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY on laatinut nettisivuilleen ilmaisia, aineettomia lahjakortteja, joista jokainen voi tulostaa vaikka isovanhemmilleen siivousapua, tietokoneen huoltoa tai yhteisen illanvieton. HelsinkiMission aikalahjalla puolestaan voi lahjoittaa vapaaehtoisen tai ammattiauttajan aikaa esimerkiksi yksinäiselle vanhukselle, nuorelle tai tukea tarvitsevalle lapsiperheen vanhemmalle. Hinnat 0–100 euroa.

Kuukauden ikäinen sudanilaisvauva saa ensimmäisen poliorokoteannoksensa osana Unicefin poliokampanjaa.

Tiedeuskovaiselle 

Lääkärin sosiaalinen vastuu -järjestön aineettomien lahjojen verkkokaupasta löytää lahjaideoita se, joka haluaa auttaa ihmiskuntaa tieteen keinoin. Valikoimassa on muun muassa psykiatrin käynti vakavasta mielenhäiriöstä kärsivälle Nepalissa tai kahden kuukauden kuntoutuskulut lastensairaalassa näkö- tai kuulovammaiselle lapselle. Unicefin verkkokaupasta voi puolestaan ostaa sitä, mitä avustustyössä juuri nyt eniten tarvitaan: poliorokotteita, huopia tai vaikka malariaverkkoja.

Teksti Meri Eskola

Kommentoi »