Anna apu nuorelle työttömälle
Puheenaiheet
Anna apu nuorelle työttömälle
Apu palaa juurilleen ja käynnistää kampanjan nuorten työllistämiseksi.
Julkaistu 3.1.2013
Apu

Yrjö ja Aune Lyytikäinen perustivat Apu-lehden lamavuonna 1933 työttömien auttamiseksi. Irtonumero maksoi kaksi markkaa, mistä työtön myyjä sai itselleen 1,25 markkaa perheensä elättämiseen. Perustamisvuodesta tulee tänä vuonna kuluneeksi 80 vuotta. Apu haluaa juhlavuotenaan kunnioittaa lehden alkuperää kiinnittämällä huomiota nuorten työllistymiseen.

- Apu-lehden historiasta kumpuaa vahva sosiaalinen omatunto. Meillä on juhlavuotenamme mahdollisuus palata juurillemme ja kantaa kortemme kekoon edistämällä nuorten työllistymistä. Haluamme haastaa myös muita yrityksiä mukaan talkoisiin, kertoo Apu-lehden päätoimittaja Marja Aarnipuro.

Apu-lehti toimii juhlavuotena yhteistyössä Valtakunnallisen työpajayhdistyksen sekä Perheyritysten liiton kanssa. Perheyritysten liitto kartoittaa jäsenyritystensä työvoiman tarvetta, ja työpajayhdistys tarjoaa jäsentyöpajojensa joukosta sopivan kontaktin. Yritys voi tarjota työpajanuorelle esimerkiksi työharjoittelupaikan, tukityöllistämispaikan, oppisopimuskoulutusta, kesätyön tai vakituisen työn.

- Perheyritysten liitolle on tärkeää pitää huolta läheisistä ja apua tarvitsevista. Tässä suhteessa nuorten työllisyys on myös meille tärkeä asia. Kannustamme jäsenyrityksiämme lähtemään mukaan työpajanuorten työllistämiseen, Perheyritysten liiton toimitusjohtaja Matti Vanhanen toteaa. 

-Ratkaisujen hakeminen nuorisotyöttömyyteen on Valtakunnalliselle työpajayhdistykselle tärkeä asia. Koko maan tulevaisuuden kannalta on merkittävää, että nuorten työllistymiseen ja sosiaaliseen vahvistamiseen kiinnitetään huomiota. Yhteistyö Apu-lehden kanssa auttaa meitä tässä tavoitteessamme, sanoo Valtakunnallisen työpajayhdistyksen toiminnanjohtaja Mari Ahonen-Walker.

Juhlavuoden 2013 aikana nuorten työllisyys näkyy Apu-lehden toiminnassa monella tavalla. Lehti kannustaa muita yrityksiä mukaan nuorten työllistymistalkoisiin sekä kirjoittaa yhteistyökumppaneiden, yritysten ja nuorten kanssa yhteistyössä saavutetuista onnistumisista.

- Lähdemme juhlavuoteen positiivisella asenteella. Yhteistyöllä voimme vaikuttaa nuorten työllistymiseen - yksikin vuoden aikana työpaikan saanut nuori on merkittävä saavutus. Uskomme, että tämän maan nuorissa on valtava määrä potentiaalia, Aarnipuro kiteyttää.

Tule mukaan talkoisiin!

Jos yritykselläsi on mahdollisuus työllistää työpajanuori, ota yhteyttä Työpajayhdistykseen joko sähköpostitse tyopajanuorilletyota@tpy.fi tai puhelimitse 050 337 1009. Yhdistyksen henkilökunta palvelee tässä numerossa virka-aikana. Lisätietoa myös osoitteessa www.tpy.fi.

Lisätietoja:

Apu-lehden päätoimittaja Marja Aarnipuro,  marja.aarnipuro@a-lehdet.fi

Valtakunnallisen työpajayhdistyksen toiminnanjohtaja Mari Ahonen-Walker, mari.ahonen-walker@tpy.fi

Kommentoi »