Ammattilaiselta tukea hampaiden valkaisuun
Terveys ja hyvinvointi
Ammattilaiselta tukea hampaiden valkaisuun
Suunnitteletko hampaiden kotivalkaisua? Ensin kannattaa varmistaa, että saat ammattilaisen ohjausta, jotta turvallisin ja tehokkain menetelmä löytyisi.
17.12.2015
 |
Apu

Nykyisin valkaisutuotteita voidaan myydä lähes missä tahansa kosmetiikkatuotteina EU-lainsäädännön puitteissa, ja käyttäjät jäävät usein ilman asianmukaista opastusta.

– Valkaisutuotteet saattavat väärin käytettyinä vaurioittaa muun muassa pehmytkudoksia ja saada aikaan kurkun käheyttä, muistuttaa erikoishammaslääkäri Antti Niskanen.   

Kotivalkaisussa on tehokkainta käyttää yksilöllisesti tehtyjä muotteja, jonne potilas laittaa itse valkaisuainetta päivittäin 2–4 viikon ajan.

Standardikokoisten valkaisulusikoiden, valkaisuliuskojen ja penslattavien nesteiden teho ei ole yhtä hyvä kuin yksilöllisten muottien ja vastaanotolla tehdyn valkaisun.

Hampaiden valkaisu sopii melkein kaikille odottavia ja imettäviä äitejä lukuun ottamatta. Niskanen ei suosittele hampaiden valkaisua alle 18-vuotiaille kuin poikkeustapauksissa.

Ennen valkaisua hampaat tulee hoitaa kuntoon, eikä potilaalla saa olla aktiivista hammas-, ien- tai limakalvosairautta.

Hammaslääkäri käyttää valkaisussa voimakkaampia valkaisuaineita, jolloin ikenet suojataan siihen kehitellyillä kumimaisilla aineilla valkaisun ajaksi. Osassa vastaanottovalkaisumenetelmistä voidaan käyttää laseria tai erilaisia valonlähteitä tehostamaan valkaisutulosta.

Teksti: Riitta Heimonen

Kuva: Fotolia

Kommentoi »