Tuulilasi

Ammattilainen ei viinaan koske – "Liikenne ja alkoholi eivät missään tilanteessa sovi yhteen"

Ammattilainen ei viinaan koske – "Liikenne ja alkoholi eivät missään tilanteessa sovi yhteen"
Julkisuudessa käyty keskustelu ammattimaisesta tieliikenteestä ja alkoholista on kirvoittanut myös Liikenteen turvallisuusvirasto Trafilta lausunnon asiasta.

Virasto painottaa, että ammatillisessa liikenteessä toimivien tulee aina käytöksellään olla esimerkkinä muulle liikenteelle. Yritysten tulisi sen mukaan tukea kaikin tavoin yksittäisten työntekijöidensä toimintaa turvallisen liikenteen parhaaksi myös asennetasolla ja muistuttaa, että liikenne ja alkoholi eivät missään tilanteessa sovi yhteen.

Trafi katsoo, että tieliikenteen yleisen turvallisuuden parantamiseksi on ehdottoman tärkeää, että asennetasolla päihteiden käyttöön olisi liikenteessä aina nollatoleranssi ilman mitään poikkeuksia. Erityisen tärkeää olisi, että tieliikenteessä ammatikseen toimivat sisäistäisivät tämän ajattelun.

"Asiakasnäkökulmasta katsottuna ihmisillä ja yrityksillä on oikeus olettaa, että kuljetuksen suorittaja tarjoaa palvelunsa turvallisesti. Pienikin määrä alkoholia, kuten myös väsymys tai muut kuljettajan huomiota häiritsevät asiat, voivat vaikuttaa olennaisesti liikenneturvallisuuteen", Trafi muistuttaa.

Tieliikennettä lukuun ottamatta muussa ammattimaisessa liikenteessä nollatoleranssi on yleinen käytäntö yritysten piirissä ja sen toteutumista varmistetaan turvallisuusjohtamisjärjestelmillä. Yleisen mielipiteen näkökulmasta onkin itsestään selvää, että esim. lentokonetta, öljytankkeria tai pendolinoa ei ajeta maistissa – Trafin tavoitteena on, että tämä sama, vastuullinen asenneilmasto tulisi myös osaksi tieliikenteen toimintakulttuuria.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa

Julkaistu: 18.10.2013
Kommentoi »