Apu

Amerikkalaiskirjailija teki havaintoja ranskalaisesta lasten kurittamisesta – Muut rakastivat, ruotsalaiset suuttuivat

Amerikkalaiskirjailija teki havaintoja ranskalaisesta lasten kurittamisesta – Muut rakastivat, ruotsalaiset suuttuivat
Ranskasta kirjoittamisesta on tullut Pamela Druckermanille työ. Hän ei suunnittele palaamista synnyinmaahansa Yhdysvaltoihin.
Julkaistu: 7.11.2019

Ranskassa 15 vuotta asunut amerikkalaiskirjailija Pamela Druckerman, 49, singahti kuuluisuuteen vuonna 2012 julkaistulla oppaallaan Kuinka kasvattaa bébé (Siltala). Kirja käännettiin 28 kielelle, ja lukijat Kiinasta Mongoliaan rakastivat Druckermanin havaintoja ranskalaisesta kasvatuksesta– paitsi ruotsalaiset.

– Ruotsalaiset suuttuivat kirjastani ja kiinnittivät huomiota vain siihen, että ranskalaiset vanhemmat saattavat rangaista lapsiaan fyysisesti. Heidän mukaansa lapset hakataan Ranskassa kuuliaisiksi, kirjailija kertoo Avulle Helsingissä.

Ranskalaiset ottivat kirjan hyvin vastaan.

– Tietenkin he vastustivat sitä, että joku ulkopuolinen tulee selittämään ranskalaisuutta. Mutta kasvatustapa on ranskalaisille niin itsestäänselvä, etteivät he olleet tulleet ajatelleeksi sen olevan mitenkään erityinen.

Uutuuskirjassaan Mademoisellesta madameksi – Tarina keski-ikäistymisestä (Siltala) Druckerman pohtii hauskaan, ironiseen tyyliinsä, millaista on olla keski-ikäinen. Samalla hän paljastaa monia kiinnostavia tarinoita elämästään.

Onko seuraava kirja viiskymppisistä?

–Toivottavasti ei! Minulla meni tämä vuosikymmen pohtiessani nelikymppisiä. Luen kyllä mielelläni, jos joku muu kirjoittaa kirjan siitä, millaista on olla 50-vuotias, Druckerman vitsailee.

Mielensäpahoittaja autokaupoilla Saksanmaalla

Kyllä ei nyt puutu vauhtia ja vaarallisia tilanteita kirjasta Mielensäpahoittaja eskorttia etsimässä (WSOY).

Joku toinen kirjailija ei ehkä saisi ikonista karvalakkijääräänsä luontevasti seikkailemaan Saksaan kadotettujen sukulaisten, unelma-auton, painijamestareiden ja kansainvälisten rikollisten keskelle, mutta Tuomas Kyrö onnistuu siinä.

Tuttujen letkautuksien lisäksi hän maalaa jälleen kuvaa vanhuudesta. Siltä ei kukaan meistä todellakaan välty.

Kommentoi »