Tuulilasi

Amerikkalaisjätin painajainen jatkuu – nyt vuorossa Camaro ja Saab


GM on antanut takaisinkutsun kaikille viimeisimmän sukupolven Camaroille. Kyseessä on yli 500 000 autoa maailmanlaajuisesti.
Kuvat Timo Villanen, A-lehtien kuva-arkisto, Juha Juntto

Syynä viimeisimpään takaisinkutsuun on taas kerran viallinen virtalukko, vaikka kyseessä on eri malli kuin yhtiön edellisessä takaisinkutsukampanjassa.

Camaron tapauksessa kuljettajan polvi saattaa vahingossa osua virta-avaimeen ja sammuttaa auton kesken ajon. Erityisesti lähellä ohjauspyörää istuvat kuljettajat ovat suuremmassa vaarassa.

GM haluaa ennaltaehkäistä mahdolliset isommat onnettomuudet. GM on omissa tutkimuksissaan todennut, että Camaron vika on mahdollisesti aiheuttanut kolme kolaria ja neljä loukkaantumista. Kaikki viimeisimmän sukupolven Camaron omistajat saavat uudet virta-avaimet.

Myös vuosimallien 2004–2011 Saab 9-3 Convertibleja kutsutaan takaisin huoltoon. Vika koskee lähes 29 000 autoa ja sen syynä on turvavyön kiristimien vioittuminen. Vikaa tutkittiin myös tavallisista Saab 9-3:sta, mutta sen turvavyön kiristimet ovat eri mallia kuin avo-Saabissa.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa.

Julkaistu: 16.6.2014