Tuulilasi

Älykäs akkulaturi - helppokäyttöinen keino välttää iso harmi

Älykäs akkulaturi - helppokäyttöinen keino välttää iso harmi
Nykyauton elektroniikka kuluttaa akun varaustilaa jatkuvasti, eikä lyhyillä ajomatkoilla tai kylmässä auton laturi työnnä akkuun riittävästi virtaa. Akun tyhjeneminen pysäyttää auton etenemisen varmasti. Onneksi älykäs akkulaturi auttaa jo ennen ongelmien syntymistä.

Auton akun tyhjeneminen yllättää

Auton akun tyhjenemistä ei pysty ennakoimaan, siksi se saattaa tapahtua milloin tahansa. Tilanteen syntymiseen saattaa myötävaikuttaa se, että ajomatkat ovat usein lyhyitä. Kuitenkin  auton käynnistäminen, autoradio, ilmastointi, valot ja eri laitteiden käyttö tupakansytyttimeen ase nnetun pistokkeen avulla kuluttavat paljon akun jännitettä. Auton akku on jatkuvasti kovassa rasituksessa, eikä sen varaustilaa pysty tarkastamaan.  Niinpä akku saattaa tyhjentyä aivan yllättäen.

Älykäs akkulaturi

Akun varaustilasta kertova ja akkua lataava helppokäyttöinen laite – DEFA Smart Charge – on kehitetty tällaiseen tilanteeseen. Se kytketään  sähköverkkoon, liitetään helppokäyttöiset liittimet akkuun  ja painetaan virtapainiketta. Lopun akkulaturi hoitaa automaattisesti. Parasta on, että ei ole vaaraa kipinöinnistä, ylilataamisesta eikä hankalia asetuksia.

Smart Charge on älykäs. Se tunnistaa automaattisesti akun koon ja sopeuttaa latauksen akun varaustilaan, kokoon ja lämpötilaan. Laturissa on helppolukuinen näyttö, josta näkee latauksen tilan ja akun varaustilan. SmartCharge tarkastaa myös akun kunnon ennen ja jälkeen latauksen. Se ilmoittaa myös, jos akku on viallinen.

Akun lataaminen tapahtuu optimaalisesti. Ylilatausta ei tapahdu. Kun lataus on valmis, johtosarja kelataan akkulaturiin. Näin laite on taas valmiina seuraavaa käyttökertaa varten. 

Smart Charge on hyödyllinen varuste autossa, matkailuautossa tai -vaunussa sekä veneessä. Mutta samalla laitteella voi ladata myös lumikelkan, mönkijän tai muun laitteen, jossa on akku. Erityisesti pienillä akuilla varustetut laitteet, joita ei käytetä päivittäin, on syytä ladata säännöllisesti.

DEFA Smart Charge-laturin suositushinta on 99 euroa. Laitetta  ja muita Defan tuotteita on saatavilla Kahan valtuuttamista liikkeistä kautta maan. Lista jälleenmyyjistä löytyy maahantuojan sivuilta kaha.fi

Julkaistu: 16.8.2012
Kommentoi »