Tuulilasi

Älyautoilukokeiluun tarvitaan lisää suomalaisiaÄlyautoilukokeiluun tarvitaan lisää suomalaisia

Autoasin, Elisan ja Helpten keväällä alkaneessa älyautoilun testikuskiohjelmassa alkaa uusi vaihe: vielä haetaan satoja autoilijoita, jotka saavat älypalvelut ilmaiseksi käyttöönsä.
Teksti TL-verkkotoimitus
Kuvat Juha Juntto, TL-kuva-arkisto

Tuulilasi uutisoi jo viime vuoden marraskuussa, että Suomessa alkaa maailman ensimmäinen älyautopalvelu, joka yhdistää autoilijan, auton, huoltopalvelut ja ajamisen tietopalvelut yhteen sovellukseen.

”Pilottiohjelman tulokset ovat olleet rohkaisevia. Kevään testikuljettajien kanssa olemme varmistaneet, että palvelu toimii teknisesti ja nyt voimme siirtyä laajemman ryhmän testeihin. Jos siis haluaa tehdä nykyisestä autosta älyauton, kannattaa ilmoittautua mukaan”, kertoo Timo Kemppainen Autoasi-ketjusta.

”Otamme älyautopalvelun ominaisuuksia käyttöön asteittain ja keräämme testikuljettajilta kokemuksia”, hän jatkaa. Älyautopalvelu perustuu siihen, että autoon kytkettävä lähetin on yhteydessä pilvipalveluohjelmistoon sekä Autoasi-korjaamoon.

Saadakseen palvelun kaikki ominaisuudet käyttöönsä, tulee kojelaudan alla olevaan auton OBD-pistokkeeseen liittää Aplicom-telematiikkalaite, joka mahdollistaa yhteydet muun muassa ajotietokoneesta saatavien auton sisäisten tietojen, kuljettajan älypuhelimen ja pilvipalveluohjelmiston välillä.

Testikäyttäjät saavat älypalvelun käyttöönsä veloituksetta testijakson ajaksi. Palvelu toimii pilottivaiheessa iOS- ja Android- käyttöjärjestelmissä. Testikuskiohjelmaan voi ilmoittautua osoitteesta www.autoasi.fi.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa.

Julkaistu: 16.6.2014