Aloittelijan vinkit Airbnb:n käyttöön
Matkailu
Aloittelijan vinkit Airbnb:n käyttöön
Oletko miettinyt majapaikan ottamista hotellin sijaan majoituspalvelu Airbnb:stä? Tässä viisi hyväksi havaittua vinkkiä ensikertalaiselle.
Julkaistu 19.11.2014
Mondo

OLE OMA ITSESI

Palveluun kirjautuminen vaatii profiilin luomista. Voit myös kirjautua käyttämällä Facebookia tai Google-tiliä. Airbnb perustuu yhteisöllisyyteen, ja ideana on, että niin isännät kuin vieraatkin ovat rehellisiä. Jos profiilisi on epäilyttävä, isäntä ei välttämättä halua sinua vieraaksi.

NÄIN VALITSET

Hakutuloksia kannattaa rajata. Mondon toimitus valitsee esimerkiksi aina asunnon, jossa on wifi ja keittiö. Lue muiden käyttäjien arviot. Mitä enemmän niitä on, sitä todennäköisemmin kämppä on hyvä. Huijausasuntoja Airbnb:ssä on harvoin, sillä isäntä saa maksusi vasta 24 tuntia sen jälkeen, kun olet kirjautunut asuntoon sisään. Sinulla on siten vuorokausi aikaa reklamoida kämpästä.

TARKISTA VARUSTETASO

Suurin osa Airbnb:n majapaikoista on tavallisten ihmisten koteja. Kaikissa asunnoissa ei ole esimerkiksi hiustenkuivaajaa tai pyyhkeitä vieraalle. Tarvittaessa voit kysyä varusteista suoraan isännältä. Kannattaa myös kysyä, millaiset sängyt ovat. Usein toinen sänky on vuodesohva.

VARAA HARKITEN

Airbnb veloittaa koko summan varauksen yhteydessä. Jos peruutat varauksesi ajoissa, Airbnb palauttaa asunnon vuokran mutta ei omaa palvelumaksuaan. Liian hätiköidysti tehty varaus voi maksaa 50 euroa ihan turhaan. 

Kommentoi »