Tuulilasi

Alma Media: 18-vuotias mies aiheuttaa useimmiten onnettomuudenAlma Media: 18-vuotias mies aiheuttaa useimmiten onnettomuuden

Alma Media tutki Liikenneviraston tieliikenneonnettomuustilastoja vuosilta 2009–2016. Datan mukaan 18-vuotiaat mieskuljettajat ovat kaikkein riskialttein ryhmä liikenteessä.
Kuvat All Over Press

Tutkimuksen mukaan joka kolmas sadasta onnettomuuteen joutuneesta kuskista oli 18-vuotias mies. Toiseksi kolariherkin ryhmä olivat 18-vuotiaat naiset, mutta heidän osuutensa oli puolet samanikäisiä miehiä pienempi.

”Kokemusta ajamisesta ei ole ehtinyt kertyä. Ajotaitoja vielä harjoitellaan, mutta silti ajotyyli ei ole turvallisuushakuinen”, kommentoi Liikenneturvan koulutuspäällikkö Satu Tuomikoski Aamulehdelle.

Tuomikoski uskoo, että omien taitojen yliarviointi ja riskinotto ovat suurimmat syyt nuorten miesten onnettomuuksiin, silti hän ei lyttää nuorison ajotapoja kokonaan.

”Täytyy muistaa, että valtaosa 18-vuotiaista ei kuulu riskiryhmään. He ajavat vastuullisesti”, Tuomikoski sanoo.

Liikenneviraston datan mukaan vähiten suhteessa saman ikäisten ajokortin omistavaan viiteryhmään kolaroivat 59-72-vuotiaat.

Voit lukea Aamulehden alkuperäisen jutun tästä linkistä.

Julkaistu: 13.11.2017