Tuulilasi

Alkuvuosi heikkoa autokaupassa – yllättäjä hurjassa nousussa


Toyota jatkaa alkuvuoden myydyimpänä, mutta Nissan tekee erittäin kovaa kiriä Qashqain turvin.
Teksti TL-verkkotoimitus
Kuvat Nissan

Tammi – maaliskuussa on rekisteröity 29 355 uutta henkilöautoa, mikä on 3,8 prosenttia vähemmän kuin viime vuoden ensimmäisellä neljänneksellä. Maaliskuussa henkilöautoja ensirekisteröitiin 11 097 kappaletta, mikä on 15,3 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten.

Lähikuukausina tullaan olemaan lähellä viime vuoden vauhtia ja autoala uskookin tänä vuonna päästävän ennustettuun 109 000 uuden henkilöauton rekisteröintiin heinäkuussa alkavan romutuspalkkiokampanjan vauhdittamana. Tämä luku on jäljessä pitkän ajan keskiarvosta kuitenkin noin 30 prosenttia.

Autokantamme vanhenee edelleen, liikennekäytössä olevien henkilöautojen keski-iän ollessa tällä hetkellä 11,6 vuotta. Jotta vanheneminen saataisiin pysäytettyä, tulisi ensirekisteröintejä tulla 150 000 vuodessa.

Automerkkikohtaisessa myynnissä alkuvuoden ykköspaikan on ottanut Toyota. Etenkin maaliskuu oli japanilaisjätille vahva (1 399 kpl). Aivan kannassa maaliskuun myynnissä oli Nissan, joka möi 1 347 autoa. Koko alkuvuoden myynnissä tosin Nissan pitää neljättä sijaa.

Maaliskuun myydyin automalli oli Nissan Qashqai, jonka kannassa tuli kestosuosikki Skoda Octavia.

Lähde: Autoalan Tiedotuskeskus

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 2.4.2015