Tuulilasi

Alfa Romeolta katumaasturi – Giulian sisarmalli on nyt Stelvio

Alfa Romeolta katumaasturi – Giulian sisarmalli on nyt Stelvio
Alfa Romeo esittelee uuden katumaasturinsa Pariisin autonäyttelyn sijaan Los Angelesin autonäyttelyssä marraskuussa.
Teksti
Julkaistu: 8.9.2016

Stelvion julkistus ei ole kovin suuri yllätys, sillä tiedossa oli jo aiemmin, että Alfa Romeo on kehittämässä uutta katumaasturia Giulian rinnalle. Parin kuukauden päästä esiteltävän katumaasturin nimikin oli jo pyörinyt joissakin huhuissa.

Stelvion prototyyppejä on jo näkynyt myös jonkin aikaa kameramiesten salakuvissa. Stelvio perustuu samalle Giorgio-pohjarakenteelle kuin tuore Giuliakin. Salakuvien perusteella Stelvion muodot tulevat olemaan melko pyöreälinjaiset. Keulalla sijaitsee myös Alfojen tuttu maski-ilme.

Katumaasturin nimi juontuu kuuluisasta Itävallan ja Italian yhdistävästä Stelvio-solasta. Stelvio on myös italialainen juustotyyli, kansallispuisto sekä säveltäjä. Saksaksi Stelviota kutsutaan Stilfseriksi.

Stelvion moottorivalikoimaksi odotetaan varsin identtistä Giulian kanssa. Malliston huipulle on myös lehtitietojen mukaan tulossa urheilullinen Quadrifoglio Verde -malli.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Kommentoi »