Tuulilasi

Älä enää ikinä kysy näitä


Tarjoamme erinomaisen tilaisuuden kysyä mitä vain autoilusta.
Kuvat Anssi Kienanen

Tuulilasin ensimmäinen kyselytunti järjestetään tiistaina 27.5. kello 14:00-15:00, ja kysymyspalstana toimii Twitter. Kysymykset ovat siis heti kaikkien luettavissa, ja twiittivirrasta löydät ne hashtagilla #TLkysy. Tarkemmat ohjeet ja tiedot löydät täältä.

Ennen kyselytuntia kokosimme kuusi mielestämme parasta (lue hauskinta) meiltä kysyttyä kysymystä vuosien varrelta. Nämä kysymykset ja vastaukset löytyvät Kysy Ketoselta -palstaltamme.

Älä siis enää kysy näitä asioita tänään iltapäivällä, vaan jotain ihan muuta!

Peruuttamalla Helsingistä Lahteen

Kysymys: Jos peruutan esimerkiksi Helsingistä Lahteen, niin kumpaa ajokaistaa minun tulee käyttää?

Vastaus: Peruuta mieluummin heti ojaan. Siellä et aiheuta muille vaaraa.

Polttimot pimenivät katsastuksessa

Kysymys: Voiko katsastuksessa tehtävä iskunvaimentimien testaus rikkoa ajovalopolttimot?

Vastaus: Kyllä toki, aivan kuten ajaminen kuoppaan tiellä. Jos polttimo on aivan loppuun kulunut, pienikin täräys voi saada hehkulangan katkeamaan. Polttimot ovat kulutustavaraa.

Valot kirkkaammiksi liemellä

Kysymys: Onko olemassa jokin aine, jolla nykyautojen valoissa käytettävät muovilasit saisi kirkastettua?

Vastaus: Muovipuskurien värin palautuksessa käytetyt aineet voisivat toimia tuossakin tarkoituksessa jonkin aikaa. Katsastuksen ajan esimerkiksi Citroënin haalistuneet takavalot pysyvät riittävän kirkkaina öljyllä tai jopa jarrunesteellä käsiteltyinä, mutta pitkäaikaista iloa näistä ei ole.

Luistonesto jälkiasennuksena

Kysymys: Voiko luistoestojärjestelmän asentaa jälkikäteen? Autoni on Nissan Primastar 1.9d vuodelta 2005.

Vastaus: Periaatteessa asennus on mahdollista, mutta käytännössä siinä ei ole mitään järkeä, sillä kustannukset nousevat helposti kohtuuttomiksi.

Automaatti liikennevaloissa

Kysymys: Minulla on automaattivaihteinen auto. Kannattaako liikennevaloissa siirtää vaihdekeppi drive-asennosta neutraalille? Säästääkö tämä moottoria tai vaihdelaatikkoa?

Vastaus: Se ei säästä moottoria eikä vaihdelaatikkoa. Vaihdekeppi D-asentoon, ja jalka jarrulle, jotta auto pysyy paikoillaan.

Ohjaus katosi kesken ajon!

Kysymys: Onko muille tapahtunut niin, että ohjaus katoaa kesken ajon? Autoni on Land Rover Defender vuodelta 2003. Sen pallonivelestä aukesi lukkomutteri itsekseen. Vauhtia tapahtumahetkellä oli noin 80 km/h.

Vastaus: Varmaan tämmöisiä tapauksia on muitakin. Kaikki mukana olleet eivät kuitenkaan enää ole kertomassa, mitä sitten tapahtui.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa

Julkaistu: 27.5.2014