Aku Hirviniemi töistään: "Teen mieluiten kaikkea hömpänpömppää"
Kulttuuri
Aku Hirviniemi töistään: "Teen mieluiten kaikkea hömpänpömppää"
Television viihdeohjelmista tuttu Aku Hirviniemi ei välitä, mitä muut hänestä ajattelevat.
Julkaistu 12.8.2015
Apu

Putous ja Posse -viihdeohjelmistakin tuttu näyttelijä Aku Hirviniemi nähdään syksyllä pääosassa Kansallisteatterin klassikkonäytelmässä Nummisuutarit. Näyttelijä ei ole noussut aiemmin urallaan Kansallisteatterin lavalle, lukuun ottamatta kymmenen vuoden takaista Teatterikorkeakoulun harjoitustyötä.

–Tuntuuhan se hienolta olla mukana klassikkonäytelmässä ja päästä Kansallisteatterin lavalle tekemään kainalopieruja. Varmasti jotkut pitävät Kansallisteatteria eräänlaisena virstanpylväänä näyttelijälle, Aku kertoi Kansallisteatterin syksyn ohjelmiston julkistamistilaisuudessa.

Vaikka suuri yleisö tuntee Akun television viihdeohjelmista, näyttelijä on tehnyt urallaan myös nykyteatteria ja vakavaa tragediaa. Omimmillaan hän on silti hauskuuttajana.

– Sydämeni ja juureni ovat teatterissa. Pääasiassa teen kuitenkin kaikkea hömpänpömppää, sillä se tuntuu minusta luontevimmalta. Olen aina ollut koomisesti virittäytynyt, enkä kovin ronkeli töideni suhteen. En jaksa ihan hirveästi miettiä, mitä ihmiset minusta ajattelevat.

Televisionäkyvyydellä on Akun mukaan myös etunsa. Sen myötä hänen tähdittämiinsä näytelmiin löytävät sellaisetkin ihmiset, jotka eivät muuten kävisi teatterissa. Innokkaimmat fanit pyytävät jopa voivansa tavata Akun esityksen jälkeen.

– Meno oli hulluimmillaan Putouksen toisen kauden jälkeen, jolloin teatterin ovella saattoi olla 50 ihmistä jonottamassa nimikirjoitustani. Tuntui ihan kuin olisi Broadwaylla ollut. Niistä ajoista meininki on kuitenkin rauhoittunut, Aku nauroi.  

Kommentoi »