Aku Hirviniemi lupaa: Edessä on suhteellisen nuhteeton vuosi
Kulttuuri
Aku Hirviniemi lupaa: Edessä on suhteellisen nuhteeton vuosi
Aku Hirviniemi vastaa Avun kysymyksiin.
Julkaistu 7.1.2018
Apu

Tähdittämäsi elokuvat Tuntematon sotilas ja Heinähattu, Vilttitossu ja Rubensin veljekset nousivat kumpikin loppuvuoden suosikkielokuviksi ja pyörivät edelleen valkokankailla. Mistä tietää, että elokuva menestyy? 

– Koskaan elokuvaa tehdessä ei voi tietää, miten se menestyy. Siihen vaikuttaa niin moni asia, kuten vuodenaika. Näistä kumpikin perustui tosin menestyskirjoihin. Vasta Tuntemattoman kutsuvierasnäytöksessä, jossa näin yleisön reaktiot, tuli ensimmäinen aavistus, että tämä saattaa mennä hyvin. Kotimainen elokuva on aina haaste.

Olet ystäväsi Janne Katajan kanssa myös ensimmäistä kertaa mukana tuottamassa elokuvaa. Aiotteko tehdä Heinähattu, Vilttitossu ja Rubensin veljekset -elokuvan jälkeen muita projekteja? 

– Olemme nyt päässeet elokuvan tekemisen makuun ja luemme meille tarjottuja käsikirjoituksia. Toivottavasti ja mahdollisesti pääsemme tuottamaan lisää elokuvia tulevaisuudessa.

Millaista on näytellä elokuvassa, jota myös tuottaa? Miten se poikkeaa aikaisemmasta?

– Meidän  panoksemme kuvauksissa oli pitää Jannen kanssa hyvää fiilistä yllä ja huolehtia, että tarjolla oli riittävästi kahvia, pullaa ja herkkuja. Emme halunneet missään nimessä puuttua muiden työhön. Olimme osa muuta työryhmää.

Palasit viime vuonna näyttelemään pidemmän tauon jälkeen. Miltä vuosi 2018 näyttää?

– Teen muutamaa viihdeohjelmaa ja kesällä lisää leffaa. Lisäksi helmikuussa teattereihin tulee Varasto 2, jossa näyttelen. Olin juuri sen jälkiäänityksissä, ja merkit näyttävät siltä, että siitä tulee jopa hauskempi kuin ykkösosasta.

Millainen on uudenvuodenlupauksesi?

– Olen hirveän huono pitämään mitään lupauksia, mutta yritän elää suhteellisen nuhteessa ja terveellisesti.

Teksti Annika Vuorensola, kuva Kirsi Tuura

Kommentoi »