Apu

Aku Hirviniemi kertoo sairauslomansa syyt

Aku Hirviniemi kertoo sairauslomansa syyt

Näyttelijä Aku Hirviniemellä oli seinä vastassa viime syksynä. Liiallinen työmäärä, sen myötä valtaisa julkisuus ja yksityiselämässä tapahtuneet muutokset johtivat uupumukseen. Lääkärin määräyksestä hän jäi pitkälle sairauslomalle.
Teksti Liisa Talvitie
Kuvat Kirsi Tuura
Mainos

Näyttelijä Aku Hirviniemi vaikuttaa muuttuneelta mieheltä, kun hän antaa ensimmäistä haastattelua sairauslomansa syistä.

- Uupumus, burn out, johon olin ajautunut vei minut ylikierrostilaan. Olin niin väsynyt, etten muistanut viimeisiä Tuntemattoman sotilaan kuvauksia, joissa olin ollut mukana vielä loppukesästä 2016, sanoo suurelokuvassa alikersantti Hietasta näyttelevä Aku Hirviniemi.

Pitkien sairauslomakuukausien aikana hän opetteli olemaan aloillaan ja kävi läheistensä kanssa pitkiä keskusteluja elämästään.

-  Palasin asteittain töihin vasta tämän vuoden helmikuussa, jolloin Tuntemattoman talvikuvaukset tehtiin. Ja viime kesänä olin mukana kahden muun elokuvan kuvauksissa. 

Hän on havainnut käytöksessään selvän muutoksen.

- Minulle jäi vuonna 2015 Kansallisteatteriin tehdystä Nummisuutareista päälle Eskon öykkärirooli. Lähipiirikin huomautteli minulle siitä - minne katosi mukava ja hauska Aku. Nyt pyrin olemaan kiltti kaikille, enkä kuvittele olevani maailman napa. Ex-puolisoni Niina sanoi viisaasti, että ihmisen vahvuudet voivat olla myös hänen heikkoutensa. Allekirjoitan sen täysin.

Elämänsä tärkeimmiksi asioiksi Aku Hirviniemi sanoo perheen ja työn, ja nimenomaan tässä järjestyksessä.

Hän opettelee parhaillaan tyttäriensä Annikin ja Tuulikin kanssa elämää uuden perheenjäsenen kanssa.

- Se on hamsteri, jonka nimi on Teresa.

Lisää Aku Hirviniemen kuulumisia tämän viikon Avun kansihaastattelussa.

teksti Liisa Talvitie, kuva Kirsi Tuura

Julkaistu: 12.10.2017