Aki Riihilahti: tähden kanssa aitiopaikalla
Puheenaiheet
Aki Riihilahti: tähden kanssa aitiopaikalla
Avun kesäkolumnisti Aki Riihilahti: "Hän oli pukeutunut kuin riikinkukko värikkäisiin vaatteisiin ja koruihin, joten yritin heti keventää tunnelmaa kysymällä, että jäikö Afrikkaan yhtään timanttia vai olivatko ne kaikki nyt hänen päällään."
Julkaistu 3.7.2013
Apu

Senkin heteroseksuaaliset mulkerot, hän naurahtaa.

Tiedän, että tämä on yksi elämäni omituisimmista tilanteista. Mutta innostumme siitä yhä enemmän taputtamaan kauniille viulustitytölle.

Lontoossa jalkapalloa pelatessani agenttiystäväni pyysi minua mukaan konserttiin, jossa hän oli työkeikalla yhden päämiehensä lähettämänä. Keikkapaikalla tunnistin vanhoista hittimittariajoista, että lavalla soitti 90-luvun suosikkibändi Pet Shop Boys. Oli menossa heidän radiotaltiointinsa Lontoon sinfoniaorkesterin kanssa.

Seuraamme liittyi kovaääninen henkilö, joka näytti avoimesti Brightoniin asti, että hän oli homoseksuaali. Toki hänen tarinansa on kaikille muutenkin tuttu, joten en ollut varma, kuinka olla tilanteessa. Päätin, että suomalaisen kotikasvatuksen saaneena kaikkia kohdellaan samalla tavalla.

Hän oli pukeutunut kuin riikinkukko värikkäisiin vaatteisiin ja koruihin, joten yritin heti keventää tunnelmaa kysymällä, että jäikö Afrikkaan yhtään timanttia vai olivatko ne kaikki nyt hänen päällään.

Yllätyin siitä, miten mies innostui heittämään herjaa kuin kuka tahansa.

Hän kysyi hetken päästä, mitä mieltä olen Englannin jalkapallomaajoukkueesta. Ilmeisesti kaverini oli kertonut taustastani, mutta minut yllätti, että musiikki-ihmisetkin olivat futiksesta kiinnostuneita. Väittelimme kolmistaan aitiossa englantilaisesta jalkapallosta hyvän tovin. Huomasin taas, kuinka musiikista tai urheilusta saa keskustelun aikaiseksi, vaikka ei olisi mitään yhteistä toisen ihmisen kanssa.

Robbie Williams tuli yllättäen laulamaan Pet Shop Boysin kanssa yhden kappaleen ja lopetti sen kumartamalla aitiomme suuntaan. Radiotaltiointi ei ollut julkinen, ja siihen oli päästetty viitisenkymmentä muuta kuulijaa. Selvästi meidän seurassamme oli tälle piirille merkittävä henkilö, ja aitioomme kohdistettiin kiusallisen paljon katseita. Muut tuntuivat olevan tottuneita niihin. Minä en ollut, muutenkin minusta kaikki turha huomio on aina tuntunut kiusalliselta. Huomasin kuitenkin taas kerran, että kaikkein isoimmat nimet ovat huomattavasti mukavampia kuin ne, jotka haluaisivat olla kuuluisia.

Konsertin lopussa Pet Shop Boysin pääsolisti Neil Tennant, yksi maailman suurimmista homoikoneista, esitteli yleisölle bändiään, vierailevia artisteja ja sinfoniaorkesterin päämuusikot. Minä ja ystäväni aloimme hurrata ja taputtaa huomattavasti raivokkaammin, kun vuoroon tuli kaunis viulistityttö. Silloin ystäväni päämies katsoi meitä huvittuneena ja naurahti, että senkin heteroseksuaalit mulkerot! Lavalla Neil Tennant lopetti kiittämällä yleisöä ja toteamalla meidän aitioomme päin, että kiitos myös tuestasi, Sir Elton John.

Kommentoi »