Aki Riihilahti isyydestään: ”Haluan olla läsnä lapselleni”
Puheenaiheet
Aki Riihilahti isyydestään: ”Haluan olla läsnä lapselleni”
HJK:n toimitusjohtaja Aki Riihilahden mielestä lapsen saaminen on ollut hyvällä tavalla iso muutos.
Julkaistu 5.11.2015
Apu

HJK:n toimitusjohtaja ja entinen huippujalkapalloilija Aki Riihilahti piipahti pikaisesti ennen työmatkaansa Microsoftin uuden Lumia 950 -puhelimen julkaisutilaisuudessa keskiviikkoiltana Helsingissä. Euroopan seurajoukkueiden hallituksen, ECA:n luottamustehtävään alkusyksystä valittu Aki kertoi viettävänsä nykyään työnsä puolesta ulkomailla noin 60-100 päivää vuodessa.

– Nyt on taas se aika vuodesta, että olen aika paljon reissussa. Kahden tunnin päästä pitäisi tehdä matkaa Malagaan, Geneveen, Müncheniin ja mahdollisesti Japaniin. Jossain vaiheessa reissua aion kuitenkin pitää myös viiden päivän kesälomani perheeni kanssa. Marraskuu sopiikin paremmin minun pigmentilleni kuin varsinainen kesä, Aki nauroi.

Peliuransa aikana vuosia ulkomailla viihtynyt Aki asuu nykyään Suomessa vaimonsa Tea Riihilahden kanssa. Pariskunnalla on vuoden ja neljän kuukauden ikäinen poika, joka on jo osoittanut merkkejä liikunnallisesta lahjakkuudestaan.

– Lapsen saaminen on ollut ihana asia ja hyvällä tavalla todella iso muutos. Oli takana millainen työpäivä vain, se kaikki unohtuu, kun tulen kotiin. Hän on eloisa poika, jolla on enemmän liikunnallisia lahjoja kuin isällään, Aki heitti.  

Arkisin Tea-vaimo vastaa pääosin perheen pyörittämisestä, sillä Akin työviikot venyvät tavallisesti jopa 70-tuntisiksi. Hän on kuitenkin päättänyt, ettei vie enää töitään mukanaan kotiin, kuten ennen lapsen syntymää. 

– Mielestäni tärkeintä on se, miten olen läsnä, silloin kun olen paikalla. Kun tulen kotiin, haluan omistaa kaiken aikani pojalle. Minä en ole se isä, joka tuijottaa sohvalla telkkaria tai tekee töitä kotona. Pidän myös huolen siitä, että ehdin joka aamu pojan kanssa puistoon, Aki jutteli. 

Kommentoi »