Aki Palsanmäki pohtii jo Suomen huutokauppakeisarin loppua: "Harvinaisen pitkä suomalaiseksi tv-ohjelmaksi"
Puheenaiheet
Aki Palsanmäki pohtii jo Suomen huutokauppakeisarin loppua: "Harvinaisen pitkä suomalaiseksi tv-ohjelmaksi"
Suomen huutokauppakeisarin kahdeksas kausi alkaa parin viikon päästä.
Julkaistu 4.2.2018
Apu

Huutokauppakeisari-ohjelma on Aki ja Heli Palsanmäen sydämenasia. Tv-sarja on tuonut julkisuutta, näkyvyyttä ja rahaakin. Sen ansiosta he tekevät vuodessa 50–100 meklauskeikkaa ympäri Suomen. 

Sarjan kahdeksas kausi alkaa näkyä helmikuun puolivälissä Nelosella ja yhdeksännen kauden kuvaukset starttaavat maaliskuussa.

– Olemme kyllä sisäistäneet, ettei tämä ikuisesti jatku. Jos kymmenes kausi vielä tulisi, niin olisihan tämä suomalaiseksi tv-sarjaksi harvinaisen pitkä. Kun sarja sitten loppuu, jatkamme niin kuin ennenkin perjantaisin huutokauppoja ja meklaushommia, Heli ja Aki sanovat.

He vastasivat kaksi vuotta sitten Avun haastattelussa kysymykseen, millainen täytyy ihmisen olla, että tässä hommassa menestyy.

– Hullu, Aki sanoi.

– Mutta se ei onneksi näy, kun se on täällä korvien välissä, mutta ite tietää sisäisesti.

– Kun on vieraalla töissä, siellä on neljä viikkoa kesälomaa, viikko talvilomaa, 12 pekkaspäivää vuodessa ja viikonloput vapaata. Nyt niitä ei ole. 

Keisari on kutsuttu yrittäjätilaisuuksiin kertomaan, kannattaako yrittäjyyteen kannustaa. Se onkin hyvä kysymys. 

– Jos olisi tämä tieto päässä, niin ilman televisio-ohjelmaa en lähtisi huutokauppakamaria pitämään. Yrittäjällä on oma vapaus ja työajat, mutta kylmä totuus on, että pienyrittäjä ei Suomessa pysty palkkaamaan työntekijöitä. Se on helevetin kallista maksaa tellit ja lellit ja kullit ja kaikki. Raha loppuu oikeasti kesken.

Teksti Jari Peltomäki ja Jorma Lehtola

Lue myös:

Kommentoi »