Tuulilasi

Ajokeli huononee iltaa kohti entisestään


Sakea lumisade on häirinnyt näkyvyyttä liikenteessä Etelä-Suomessa, erityisesti rannikkoseudulla. Hankalista olosuhteista huolimatta aamun liikenne on sujunut hyvin. Iltapäiväksi lumisateen odotetaan kuitenkin sakenevan.
Kuvat All Over Press

Vaikeista ajo-olosuhteista huolimatta aamun liikenne eteni ilman suurempia ongelmia.

”Pääkaupunkiseudulla peltikolareita on ollut kymmenkunta ja muualla Suomessa tapahtunut yksittäisiä onnettomuuksia.  Onnettomuuksissa ei Liikenneviraston tieliikennekeskuksen tietojen mukaan ole ollut vakavasti loukkaantuneita”, kertoo liikennekeskuspäällikkö Mika Jaatinen.

 Lumipyry jatkuu läpi torstaipäivän edelleen voimistuen. Runsainta lumisateen ennustetaan olevan noin kahden aikoihin iltapäivällä. Voimistuva lumisade vaikeuttaa liikennettä, sillä lunta kertyy teille yhä enemmän pitkin päivää.

 ”Kotiin lähtöä töistä kannattaa aikaistaa, mikäli mahdollista. Mitä myöhempään teille lähtee, sitä enemmän lunta on ja liikenne hitaampaa”, kehottaa Jaatinen.

 Sankka lumipyry vaikuttaa myös rataliikenteeseen koko torstain ajan, sillä ratapihoille ja vaihteisiin pakkautuva lumi häiritsee junien kulkua. Pääkaupunkiseudun lähiliikenteessä jatketaan harvennetuilla vuoroväleillä A- ja K-junien osalta myös iltapäivän ajan. Kaukoliikenteessä voi tulla myöhästymisiä ja perumisia koko maassa.

 Illalla lumisateen odotetaan heikkenevän. Huomenna autolla liikkumista kannattaa kuitenkin välttää, sillä mielenilmaus ruuhkauttaa liikennettä.

 ”Pääkaupunkiseudulla tehdään arkisin noin miljoona joukkoliikennematkaa päivässä, joista junalla kulkemisia on 200 000. Huomenna jää siis tekemättä jopa 800 000 joukkoliikennematkaa. Jos osakin näiden matkojen liikkujista siirtyy omaan autoon, eivät tiet millään vedä liikennettä”, Mika Jaatinen muistuttaa.

Julkaistu: 1.2.2018